Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Η στήριξη των αδυνάτων μόνιμη κυβερνητική προτεραιότητα

«Οι εκλογές της άνοιξης να φέρουν μαζί τους μια νέα άνοιξη στον τόπο», τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «παίρνει διαζύγιο με την κοινωνία». Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Η στήριξη των αδυνάτων μόνιμη κυβερνητική προτεραιότητα

Την τροπολογία που έφερε η Κυβέρνηση για τις αλλαγές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό υπερασπίστηκε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως ανέφερε, αυτή «δίνει πρόσθετη προστασία σε περισσότερους δανειολήπτες» και επεσήμανε ότι «η Πολιτεία δεν πρέπει να τιμωρεί αλλά να κατανοεί, βοηθώντας τους πολίτες να ορθοποδήσουν». Χαρακτήρισε «ξαναζεσταμένα ψέματα τα περί εκατοντάδων χιλιάδων νέων πλειστηριασμών. Τα λένε αυτοί που θεσμοθέτησαν τους πλειστηριασμούς και που σημειώνουν πως οι 25.000 πλειστηριασμοί επί διακυβέρνησής τους δεν είναι πολλοί».

Με τα νέα δεδομένα, τόνισε ο πρωθυπουργός, «κάθε ευάλωτος έχει τη δυνατότητα να παγώσει κάθε αρνητική εξέλιξη, να ενταχθεί σε νέα ευνοϊκότερη εξωδικαστική ρύθμιση». Υπογράμμισε δε πως «η στήριξη των αδυνάτων αποτελεί μόνιμη κυβερνητική προτεραιότητα. Νιώθουμε, ακούμε και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο», ενώ έκανε γνωστό ότι οι αιτήσεις για το market pass έχουν ήδη ξεπεράσει τις 700.000.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την αποχή του από τις ψηφοφορίες, γυρίζει την πλάτη στην ψήφιση και αυτών των ρυθμίσεων, όπως έκανε και με τις αυξήσεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στην καθιέρωση δικαιωμάτων συμπολιτών μας με αναπηρία.

Μίλησε για «προσβλητική στάση για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες» εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Παίρνετε διαζύγιο με την κοινωνία, είστε μονίμως παρόντες στην τοξικότητα και στον διχασμό, αλλά μονίμως απόντες από μέτρα στήριξης της κοινωνίας. Η χώρα από όλες τις εξωγενείς κρίσεις, έχει κατοχυρώσει την εσωτερική σταθερότητα και τώρα περνά στο αποτέλεσμα, στην πρόοδο, στην προκοπή. Οι Έλληνες ζουν, συγκρίνουν και κρίνουν, ξεχωρίζουν την πράξη από το ψέμα, τη λύση από το πρόβλημα. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα προσφέρουν στη χώρα σιγουριά, συνέχεια, συνέπεια και σταθερότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη, ώστε οι εκλογές της άνοιξης να φέρουν μαζί τους μια νέα άνοιξη στον τόπο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Το πιο σύντομο ανέκδοτο... ο κος Μητσοτάκης στηρίζει τους αδύναμους

«Το πιο σύντομο ανέκδοτο που έχουμε ακούσει ποτέ είναι ότι ο κος Μητσοτάκης στηρίζει τους αδύναμους. Ο πρωθυπουργός της αισχροκέρδειας και των μεγάλων συμφερόντων τόλμησε σήμερα να το ισχυριστεί στη Βουλή, όπου εμφανίστηκε σαν τον κλέφτη. Ο μόνος λόγος που είχε ο κ. Μητσοτάκης να πάει στη Βουλή θα ήταν για να δώσει την ημερομηνία εκλογών. Αντί να κάνει αυτό, εμφανίστηκε για να παριστάνει ότι κυβερνά κάποια άλλη χώρα, συνεχίζοντας να εμπαίζει τους πολίτες», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή.

«Κάποιος από τους πολλούς επικοινωνιολόγους που τον συμβουλεύουν θα έπρεπε τουλάχιστον να του εξηγήσει ότι είναι προκλητικό να εμφανίζεται τόσο αλαζονικός και να αγνοεί τις δυσκολίες που περνάει ο κόσμος. Να αγνοεί ότι η κυβέρνησή του έχει φτωχοποιήσει τη μεσαία τάξη με την αφαίμαξη των εισοδημάτων της στο σούπερ μάρκετ, στα πρατήρια της βενζίνης, στους λογαριασμούς του ρεύματος», προσθέτει.

«Και ότι ετοιμάζεται τώρα να τις λεηλατήσει και να υφαρπάξει την περιουσία τους με το τσουνάμι των πλειστηριασμών που έρχεται, μετά την πλήρη άρση προστασίας και το νέο πτωχευτικό. Κυριακή κοντή γιορτή όμως…».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v