Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας για Πολάκη: Εχω ευθύνη να προστατεύσω το κόμμα

Γνωρίζουμε όλοι ότι επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη η χώρα έχει διασυρθεί για την καταρράκωση του κράτους δικαίου και με ευθύνη Πολάκη συζητούμε μια ανάρτηση, σημείωσε. Σε άλλες περιπτώσεις η Δικαιοσύνη δεν είχε την ίδια ευαισθησία.

Τσίπρας για Πολάκη: Εχω ευθύνη να προστατεύσω το κόμμα

«Δεν σκοπεύουμε να κοιμηθούμε, δεν κοιμόμαστε, θα δώσουμε τη μάχη για την πολιτική αλλαγή», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στα όσα είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός για την υπόθεση Πολάκη.

«Ο κος Μητσοτάκης μπορεί να βρίσκει την ευκαιρία (στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται), αλλά πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι επί των ημερών του η χώρα έχει διασυρθεί για την καταρράκωση του κράτους δικαίου», είπε. Σημείωσε ότι στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου αυτή τη στιγμή εξετάζεται το θέμα των παρακολουθήσεων και εκεί βρίσκονται δύο επικεφαλής ανεξάρτητων αρχών που καταθέτουν ότι εστάλησαν πάνω από 300 SMS σε 100 στόχους και ότι ευρέθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός που σχετίζεται με το Predator.

«Όταν έχουμε μια κυβέρνηση που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο, το να γίνεται αυτή τη στιγμή η συζήτηση με ευθύνη Πολάκη για την ανάρτηση που έγινε… δεν θα το επιτρέψω. Εχω ευθύνη να προστατεύσω το κόμμα μου και την παράταξή μου και να προχωρήσω μπροστά για τη νίκη».

Όπως τόνισε, «αντί να ασχολούμαστε με τα μεγάλα προβλήματα και τις θέσεις μας, τις τελευταίες 48 ώρες ασχολούμαστε με αυτό. Νομίζω ότι η συζήτηση θα τελειώσει και θα ασχοληθούμε με τα μεγάλα».

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε:

«Ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται γιατί ανάρτησε κάποιες προεκλογικές θέσεις που απέχουν από τις επεξεργασμένες θέσεις του κόμματος για τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην κυβέρνηση για να γκρεμίσει ή να εκδικηθεί. Θα έρθει για να χτίσει. Αυτή η κυβέρνηση έχει χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη. Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με προγραφές, αλλά με θεσμικές παρεμβάσεις, ώστε ο κάθε Σρόιτερ να μπορεί να ασκεί κριτική όσο θέλει. Έχω τη δυνατότητα να κρίνω την αξιολόγηση των πράξεων που θεωρώ ότι εκθέτουν το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και κάθε σοβαρό κόμμα έχει όργανα. Εκεί θα κριθούν και θα αποφασιστούν όλα.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στέλνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας στελέχη του επειδή έχουν άλλη άποψη. Είναι άλλο να λες την άποψή σου κι άλλο την ώρα της προεκλογικής περιόδου να καταθέτει ένα άλλο σχέδιο κι άλλο να απαντά σε συνεντεύξεις. Να είμαι απόλυτα σαφής και δίκαιος. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους ως συμμορίτες. Δεν υπήρχε η ίδια αντίδραση. Ο κ. Γεωργιάδης έλεγε για την κ. Τουλουπάκη ότι θα τη γδάρει και θα την πάει φυλακή. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λύσει τα όποια προβλήματα παραφωνίας με δημοκρατικές διαδικασίες. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που εκπέμπεται από τις συλλογικές διαδικασίες. Θα έρθουμε στη διακυβέρνηση για να δημιουργήσουμε, όχι για να εκδικηθούμε ή να γκρεμίσουμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v