Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί η κυβέρνηση «αφήνει» τον Πολάκη και «πιάνει» τον Τσίπρα

Βλέπει ταύτιση απόψεων και θέσεων των δύο ανδρών. Επιμένει το Μέγαρο Μαξίμου στη διαγραφή του Νίκου Παππά. «Συστημικό πρόβλημα» του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γιατί η κυβέρνηση «αφήνει» τον Πολάκη και «πιάνει» τον Τσίπρα

Η υπόθεση Πολάκη επαναπροσδιορίζει την κυβερνητική στρατηγική στον δρόμο προς τις κάλπες, καθώς επιτρέπει στο Μέγαρο Μαξίμου να κινηθεί πιο επιθετικά, με στόχευση στην παρατεταμένη πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν ψηλά στην ατζέντα το θέμα και τις παρενέργειες της ανάρτησης του βουλευτή Χανίων, τον οποίο -υπό το ενδεχόμενο και της αποπομπής του- θέτουν ουσιαστικά σε δεύτερο ρόλο και προτάσσοντας ως βασικό πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Το ζήτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης, αλλά ο πολακισμός ως αντίληψη άσκησης της ίδιας της πολιτικής. Και ο βασικός εκφραστής του πολακισμού ήταν και εξακολουθεί να είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, στο συνέδριο του Πρώτου Θέματος για την υγεία.

Ουσιαστικά, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η αμφισβήτηση των θεσμών, οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη, η στοχοποίηση δημοσιογράφων και η συκοφάντηση ανθρώπων δεν είναι χαρακτηριστικά μόνο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αλλά πρωτίστως της ηγεσίας του κόμματος και δη του κ. Τσίπρα. Αποδίδουν μάλιστα σε αυτόν «αφωνία» όσον αφορά την κριτική προς τον κ. Πολάκη, στον οποίο η μόνη κατηγορία που του αποδίδει, είναι η «προσωπική σταυροφορία» κατά του «καθεστώτος».

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η αμφισβήτηση και η υποβάθμιση των θεσμών είναι η βασική αντίληψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και η προσπάθεια άλωσης και απονομιμοποίησης της Δικαιοσύνης και η στοχοποίηση δημοσιογράφων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Παράλληλα, θεωρεί ταυτότητα του πολιτικού λόγου της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τη συκοφάντηση, τις ύβρεις και την προγραφή πολιτικών αντιπάλων, τη δηλητηρίαση της πολιτικής και της κοινωνίας με ψέματα και εκστρατείες fake news».

Ομόφωνη και αμετάκλητη

Στο κάδρο η κυβέρνηση βάζει και τον Νίκο Παππά, ύστερα από την ομόφωνη και αμετάκλητη σε βάρος του απόφαση από το ανώτατο δικαστήριο και επιμένει στη διαγραφή του. «Όταν και σήμερα, με αφορμή την απόφαση για την αμετάκλητη καταδίκη του στενού του συνεργάτη κ. Παππά από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, ο κ. Τσίπρας λέει ότι πρέπει να δικαστεί από τον φυσικό του δικαστή, τον λαό, τι ακριβώς έρχεται και μας λέει; Ότι ο λαός είναι πάνω από τους θεσμούς. Τα ίδια έλεγε και ο κ. Πολάκης, απλά τα έλεγε λίγο πιο ακραία. Άρα το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο συστημικό, δεν λύνεται με τη διαγραφή, αποπομπή ή δεν ξέρω τι άλλο θα κάνουν με τον κ. Πολάκη. Το πρόβλημα του κ. Τσίπρα είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύτηκε αυτά τα 4 χρόνια που είναι στην αντιπολίτευση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Πειραιώς επανήλθε το βράδυ, με νέα ανακοίνωση, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ: «Σε ένα δημοκρατικό κόμμα, η διαγραφή του κ. Πολάκη μετά τη χυδαία και φασιστική ανάρτηση με τις προγραφές δημοσιογράφων και δικαστικών θα ήταν αυτονόητη. Ο φοβισμένος κ. Τσίπρας δεν τολμάει ούτε αυτό, παρότι από τον ΣΥΡΙΖΑ το είχαν προαναγγείλει. Γιατί, εκτός από τον κ. Πολάκη, πρέπει να καταδικάσει και τις απόψεις του. Δηλαδή, αυτά που λέει κι ο ίδιος με άλλα λόγια. Αλλά ούτε αυτό μπορεί να κάνει, ούτε τον καταδικασμένο στενότερο συνεργάτη του, κ. Παππά, να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων. Από πού τον κρατούν άραγε για να τους κρατάει;» κατέληξε η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v