Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι απαντά ο Κώστας Αχ. Καραμανλής για τις ευθύνες και την υποψηφιότητά του

Δέχεται πιέσεις να μην είναι υποψήφιος αλλά όχι από το Μαξίμου. «Πήρα την πολιτική ευθύνη, να με κρίνει ο λαός αν πρέπει να αποσυρθώ από την πολιτική». «Γιατί θα χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων;»

Τι απαντά ο Κώστας Αχ. Καραμανλής για τις ευθύνες και την υποψηφιότητά του

Θέση στο «καυτό» ζήτημα της υποψηφιότητάς του στις προσεχείς εκλογές πήρε ο παραιτηθείς από τη θέση του υπουργού Μεταφορών Κώστας. Αχ. Καραμανλής σε συνομιλία στα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Ο ίδιος, τόσες ημέρες, δεν είχε πάρει θέση στο ζήτημα, ούτε είχε επιβεβαιώσει, ούτε είχε αρνηθεί την υποψηφιότητά του στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία. Πρόσφατα, όμως, συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο και την εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», όπου παραδέχτηκε πως «δέχεται πιέσεις, αλλά όχι από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως ξεκαθάρισε, να αποχωρήσει οικειοθελώς από τα ψηφοδέλτια».

Επί του παρόντος, όπως ανέφερε, δεν αντιλαμβάνεται γιατί πρέπει να το κάνει, από τη στιγμή που «δέκα ώρες μετά το δυστύχημα» ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού.

«Να με κρίνει ο λαός αν πρέπει να αποχωρήσω και από την πολιτική. Αν θεωρεί ότι έχω και την ουσιαστική ευθύνη για ό,τι συνέβη, να με στείλει σπίτι μου. Ο λαός, όχι τα πρωτοσέλιδα και ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε συγκεκριμένα.

Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με «Τα Νέα», δεν θεωρεί ότι έχει ουσιαστική ευθύνη – πολιτική ναι, αλλά όχι ουσιαστική: «Έκανα ό,τι μπορούσα για να ανατάξω τους σιδηροδρόμους, που ήταν σε απόλυτη διάλυση όταν τους παρέλαβα. Γιατί θα χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων;», τονίζει, υποστηρίζοντας πως έχει στοιχεία για όσα λέει.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου για ό,τι συνέβη, ας βάλει 30 βουλευτές του να συστήσουν τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής. Εκεί θα τα πούμε όλα», καταλήγει και, προς το παρόν, συγκεντρώνει στοιχεία, ακούει εισηγήσεις και πραγματοποιεί συναντήσεις.

Ο παραιτηθείς υπουργός έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής καθώς λίγες ημέρες προ του τραγικού δυστυχήματος είχε επιτεθεί στην αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας ντροπή το να θέτει θέμα ασφάλειας στα τρένα.

Είχε δηλώσει συγκεκριμένα απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Είναι ντροπή -και ντρέπομαι- που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα -και το ξαναλέω- ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι ΥΔΥ, διασφαλίζουμε την ασφάλεια».

Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται σε μια στιγμή που βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τάσσονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κατά της καθόδου του στις εκλογές. Σχετικές αναφορές έχουν γίνει από τους Θοδωρή Ρουσόπουλο και Γιώργο Κουμουτσάκο και στη συνέχεια από τους Μπάμπη Παπαδημητρίου και Φωτεινή Πιπιλή.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή είπε χαρακτηριστικά: «Να μας διευκολύνει ο Κώστας Καραμανλής και να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v