Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Δέσμευση για αδειοδότηση στα περιφερειακά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης

Προανήγγειλε αλλαγές στον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ως προς αυτά τα μέσα, διότι «οι συνθήκες τεχνολογικά έχουν αλλάξει». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «συνειδητά δεν εφήρμοσε τον νόμο για την αδειοδότηση».

Τσίπρας: Δέσμευση για αδειοδότηση στα περιφερειακά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης

Μία δέσμευση για τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης παρουσίασε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας: να αδειοδοτηθούν και, παράλληλα, να υπάρξουν αλλαγές ακόμα και στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες στα σημεία που αφορά αυτά τα μέσα.

Μιλώντας στο SΤΑRFORUM που διοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός “Star Kεντρικής Ελλάδας”, ο κ.Τσίπρας είπε:

“Είστε χωρίς άδεια κι εσείς και όλοι οι περιφερειακοί σταθμοί, διότι αφήσαμε ένα έτοιμο νομοθετικό πλαίσιο που η κυβέρνηση συνειδητά δεν το υλοποίησε. Η δέσμευση της αυριανής προοδευτικής κυβέρνησης είναι: η αδειοδότηση θα γίνει. Θα καθήσουμε σε τραπέζι διαλόγου για να δούμε ποιες αλλαγές χρειάζονται ακόμα και στον δικό μας νόμο, του 2015, διότι έχουν περάσει επτά χρόνια από την ψήφιση του και οι συνθήκες δεν είναι τεχνολογικά ίδιες, στο βαθμό που οι συχνότητες δεν είναι τόσο περιορισμένες, επαναλαμβάνω, τεχνολογικά.
Έχουμε περάσει σε μία εξέλιξη που δίνει την δυνατότητα σε ένα σταθμό να εκπέμπει με πολλούς και διάφορους τρόπους, ακόμα και ιντερνετικά. Αυτό που θα κρατήσουμε είναι το μίνιμουμ πλαίσιο, που αφορά: αριθμό εργαζομένων, τεχνικά χαρακτηριστικά εμβέλειας, μετοχικό κεφάλαιο, πλουραλισμό και τήρηση της νομιμότητας με έλεγχο σε ετήσια βάση. Επίσης, θεωρώ εξαιρετικά άδικο να είστε δεσμευμένοι από την Digea που δεν σας δίνει δυνατότητα να εκπέμπετε με σήμα υψηλής ευκρίνειας παρότι έχετε τη δυνατότητα. Αυτό θα σταματήσει. Η δέσμευση μας για δικαιοσύνη παντού ισχύει και στον τομέα της ενημέρωσης”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v