Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης

Επιβεβαίωσε συνάντηση του Γ. Γεραπετρίτη με την ηγεσία του Αρείου Πάγου για την τροπολογία σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη. «Ακατανόητη και επικίνδυνη» η στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Μιλάει από μόνη της η υποψηφιότητα Αντώναρου».

Οικονόμου: Καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης

«Δεν υπάρχει καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης. Είναι έξω από το αξιακό μας πλαίσιο περί διάκρισης των εξουσιών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς για την παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου. «Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από την κυβέρνηση για την παραίτηση του κ. Τζανερίκου, η θητεία του οποίου -λόγω ορίου ηλικίας- θα έληγε σε δύο μήνες», τόνισε.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε συνάντηση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, με αφορμή το θέμα της τροπολογίας για το κόμμα Κασιδιάρη. Όπως είπε, «στο πλαίσιο της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας, η κυβέρνηση είχε μια προηγούμενη διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεδομένου ότι το πλαίσιο αυτό είχε ζητήματα δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου».

Οι θέσεις της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «ήταν και είναι ξεκάθαρες, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που αντιδρούν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεών τους».

Χαρακτήρισε ειδικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ «ακατανόητη και επικίνδυνη» και κάλεσε την Κουμουνδούρου «να αφήσει τα πολλά λόγια, τις υπεκφυγές και την ασάφεια στο ζήτημα. Θέλει να συμμετάσχουν οι μαχαιροβγάλτες, οι νεοναζί, οι φασίστες, οι ακροδεξιοί στις προσεχείς εκλογές, ναι ή όχι; Είναι η ώρα το πολιτικό σύστημα να υψώσει το ανάστημά του και να αποτρέψει τις εγκληματικές οργανώσεις να συμμετάσχουν στις εκλογές», είπε.

Για την υποψηφιότητα Αντώναρου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «μιλάει από μόνη της, δεν έχω κανένα σχόλιο».

Έκανε γνωστό επίσης ότι σήμερα κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει αύξηση 8% για τα αναπηρικά επιδόματα.

Παράλληλα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του στην Κ.Ε. του κόμματός του. «Κατάφερε να πετύχει μια πρωτοφανή για τον ίδιο συμμετρία. Κάθε φράση και ένα ψέμα. Η σύγκριση ανάμεσα στο επαχθές χθες και το 2023 είναι καταλυτική σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ψέματα για την ακρίβεια, τις εργασιακές σχέσεις, για την υγεία, για το κράτος, για τη δήθεν πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το νερό. Ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει άλλους για όσα ο ίδιος διαπράττει. Εισήγαγε τον τραμπισμό α λα γκρέκα, έρχεται να καπηλευτεί το δικό μας επιχείρημα, διαστρεβλώνοντάς το. Ενώ συνεχίζει τις χυδαίες προσωπικές επιθέσεις κατά πρωθυπουργού, την ίδια στιγμή επενδύει στην τοξικότητα. Την κλιμακώνει όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες. Επειδή τίποτα δεν έχει να πει για το μέλλον των πολιτών, παλεύει να απομακρύνει τη δημόσια συζήτηση από τα σημαντικά. Η εκμηδενισμένη πολιτική του αξιοπιστία δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε και προσπαθούμε ο προεκλογικός διάλογος να είναι καθαρά πολιτικός, επί των γεγονότων και της πραγματικότητας. Όσο συνεχίζει ο κ. Τσίπρας το ψέμα και την τοξικότητα, το ρήγμα του με την κοινωνία θα συνεχίσει να βαθαίνει».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v