Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Ολοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη Χρυσή Αυγή

«Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αυτά τα οποία ζήσαμε τις εποχές της κρίσης». Ψηφίστε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μητσοτάκης: Ολοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη Χρυσή Αυγή

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Εύοσμο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό του προς τους πολίτες, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη νομοθετική ρύθμιση που αφορά στη Χρυσή Αυγή, μια εγκληματική οργάνωση, όπως είπε, που κρύβεται πίσω από τον φερετζέ ενός πολιτικού κόμματος:

«Εμείς φέρνουμε νέα τροπολογία, που δίνει τη δυνατότητα στην πλήρη σύνθεση του τμήματος του Αρείου Πάγου να ερμηνεύσει το νόμο τον οποίο έχουμε ψηφίσει και να υψώσει αυτό το τείχος το οποίο θα πρέπει υπό κανονικές συνθήκες να ενώνει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. Και αύριο στη Βουλή θα αναλάβουν όλες και όλοι την ευθύνη τους.

Αυτοί οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία είναι οι ίδιοι οι οποίοι "κλείνουν το μάτι" τελικά στη Χρυσή Αυγή. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι θέλουν τελικά με κάποιο τρόπο αυτό το μόρφωμα να βρεθεί στο Κοινοβούλιο. Δεν είχαν δυσκολία, θέλω να θυμίσω, στο παρελθόν, όποτε χρειαζόταν, να συμπορεύονται μαζί τους. Μαζί ψήφισαν τότε, για να πέσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και για τις αλλαγές του εκλογικού νόμου, μαζί είχαν συμπορευθεί. Εδώ λοιπόν θα κριθούν όλοι. Και κάνω μία έκκληση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, αύριο, που είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας ουσιαστικά του Κοινοβουλίου πριν διαλυθεί η Βουλή, να ομονοήσουμε επιτέλους, να βάλουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας και να αντιληφθούμε ότι το ζήτημα αυτό είναι μείζον ζήτημα δημοκρατίας.

Η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση εγκληματική, καταδικασμένη. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αυτά τα οποία ζήσαμε τις εποχές της κρίσης. Και όλοι μαζί να υψώσουμε εμπόδιο, ένα ανάχωμα σε αυτά τα σχέδια τα οποία κάποιοι καταστρώνουν. Και ελπίζω ότι τελικά μέχρι αύριο θα πρυτανεύσει η λογική. Το ότι αρχίζουν σήμερα με διάφορες δικαιολογίες, "προφάσεις εν αμαρτίαις" λέγεται αυτό, ότι δεν θέλουν να ψηφίσουν τη διάταξη, να αναθεωρήσουν την άποψή τους και αύριο με τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία να δώσουμε τη δυνατότητα να θωρακίσουμε το τμήμα του Αρείου Πάγου να πάρει τη σωστή απόφαση και να ερμηνεύσει σωστά το νόμο τον οποίον έχουμε ψηφίσει.

Κοντός ψαλμός όμως, αύριο θα ξέρουμε και όλοι θα λογοδοτήσουν τελικά για τη συμπεριφορά τους και ξέρετε, στην ψήφο τελικά στο Κοινοβούλιο κρίνονται οι πραγματικές προθέσεις και όχι στα λόγια», τόνισε.

Π. Τσαπανίδου: Ψηφίστε την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ

«Τρεις αλλεπάλληλες τροπολογίες για τον αποκλεισμό των νεοναζί, μια εν κρυπτώ συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, και η παραίτηση του τελευταίου που ακολούθησε, αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να μετατρέπει μια σοβαρή υπόθεση για τη δημοκρατία σε παρωδία», απαντά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα για άλλη μια φορά στη Δικαιοσύνη», συμπληρώνει.

«Με αυτές τις αδιανόητες για μια δημοκρατία παρεμβάσεις όμως, αυτό που στο τέλος της ημέρας πετυχαίνει είναι να ενισχύει την Ακροδεξιά. Να ψηφίσουν έστω και τώρα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που δίνει λύση στο αδιέξοδο με σεβασμό στο Σύνταγμα. Παιχνίδια με τους θεσμούς εν ονόματι της προστασίας τους είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v