Σκέρτσος: Μία τηλεμαχία με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών

«Τα αστάθμητα δημοσκοπικά δεδομένα πιθανόν να επιφυλάσσουν ακόμη χειρότερες επιδόσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ». Για τα Τέμπη: «Τρομερή αστοχία, που έχει συμβεί με ευθύνη της διοίκησης». Η αντίδραση.

Σκέρτσος: Μία τηλεμαχία με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών

«Οι τηλεμαχίες, με διάφορες μορφές, διεξάγονται σταθερά στις εκλογές, όπως θα γίνει και σε αυτές τις εκλογές», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, «τηλεμαχία των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων θα γίνει κατά την προεκλογική περίοδο, θέλουμε να γίνει μια τηλεμαχία με τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή, γιατί αυτό είναι το δημοκρατικά επιβεβλημένο, πρέπει να ακουστούν οι απόψεις όλων των κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μας εξηγήσει την ανακολουθία της στάσης του, ότι είναι υπέρ κυβερνήσεων συνεργασίας αλλά επιθυμεί ένα debate μεταξύ των δύο αρχηγών. Πρέπει στο ίδιο τραπέζι να ακουστούν όλες οι απόψεις, όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για να φανούν και οι αντιφάσεις ως προς τις προγραμματικές ανακολουθίες οι οποίες είναι τεράστιες».

Σχετικά με τα περί υποχρεωτικής δημοσίευσης στοιχείων χωρίς στάθμιση από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκέρτσος σχολίασε: «Η στατιστική γελάει και η λογική κλαίει. Δημοσίευση δημοσκοπήσεων με αστάθμητα δεδομένα είναι σαν να κάνεις μπάνιο με τα ρούχα. Και σε κάθε περίπτωση, ας προσέχουν τι ζητούν, γιατί είναι πολύ πιθανόν τα αστάθμητα δεδομένα να επιφυλάσσουν ακόμη χειρότερες επιδόσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή βλέπουμε δημοσκοπήσεις, γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση και αποτελεί μεγάλη έκπληξη που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να βγουν τα αστάθμητα δεδομένα στη δημοσιότητα. Γιατί υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις ότι είναι χειρότερα για την αντιπολίτευση».

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι «μόνη εξήγηση γι’ αυτόν τον αντιθεσμικό και αντιεπιστημονικό κατήφορο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται με τις εκλογές αλλά με το μετεκλογικό αφήγημα της καρέκλας του κ. Τσίπρα, που ήδη αρχίζει να τρίζει».

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελληνική Λύση και τα δημοσιεύματα περί προσέγγισης βουλευτών της από την Κυβέρνηση, απάντησε: «Η συνεργασία με βουλευτές της Ελληνικής Λύσης έχει διαψευστεί επίσημα. Η ΝΔ δεν θα συνεργαστεί με την Ελληνική Λύση ούτε φυσικά παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Αυτά δείχνουν και τα προβλήματα που θα συναντήσουν τυχόν κυβερνήσεις συνεργασίας με μικρότερα κόμματα, που έχουν τέτοια προβλήματα εσωτερικής αστάθειας».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ηττημένων, είπε: «Ο κ. Τσίπρας έχει πει στην "Καθημερινή" ότι "άλλα λέμε προεκλογικά και άλλα γίνονται μετά τις εκλογές". Δεν πιστεύουμε τίποτα από όσα λέει. Υπάρχει σενάριο για τη δημιουργία τέτοιας κυβέρνησης με τη συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη, που θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες».

«Καμία θέση στη Βουλή»

Για τις εξελίξεις με το κόμμα Κασιδιάρη και την πιθανότητα να μην κατέβει στις εκλογές, αλλά αντίθετα να κατέβει το κόμμα ΕΑΝ του δικαστικού κ. Κανελλόπουλου, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε: «Και μόνο το γεγονός ότι αποσύρεται ή φέρεται να αποσύρεται το ενδεχόμενο να κατέβει στις εκλογές το σχήμα υπό τον Κασιδιάρη, αποδεικνύει ότι η ρύθμιση που φέραμε έχει αποτέλεσμα, αυτό που θέλαμε. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να εμποδίσουμε κανένα πολιτικό κόμμα να κατέβει στις εκλογές και να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών. Από εκεί και πέρα, οποιοδήποτε κόμμα έχει σχέση με εγκληματικές οργανώσεις, θα κριθεί στο πλαίσιο αυτής της ρύθμισης. Τίθεται θέμα αν είναι υποψήφιος ο Κασιδιάρης ή καταδικασμένα στελέχη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Τα μέλη εγκληματικών οργανώσεων δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική Βουλή. Αυτό περιλαμβάνει η ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή».

Ο υπουργός Επικρατείας επιβεβαίωσε το φλερτ με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ: «Οι πολιτικές μας, ναι, θεωρούμε έχουν αντίκρισμα και ανοιχτά αυτιά και σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και πέρα είναι στην κρίση τους το αν θα εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ ή την κυβέρνηση της ΝΔ, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση η οποία είναι και ο μόνος τρόπος για να μην έχουμε σοβαρές ανισορροπίες και αστάθειες για τη διαχείριση της επόμενης περιόδου».

Για την επενδυτική βαθμίδα, είπε ότι «χρειάζεται πολύ θράσος να μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την επενδυτική βαθμίδα. Ξανακλείνοντας τις τράπεζες με τη συμμαχία Τσίπρα - Βαρουφάκη, όπως ήδη προαναγγέλλει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, το τελευταίο που μπορούμε να περιμένουμε είναι η επενδυτική βαθμίδα. Η επενδυτική βαθμίδα αφορά τη μετεκλογική περίοδο, είναι ο εθνικός μετεκλογικός στόχος, έχει άμεση συνάρτηση με την πολιτική σταθερότητα στη χώρα και με τη συνέχιση της ίδιας οικονομικής πολιτικής που μας έχει φτάσει ένα σκαλοπάτι πριν από την απόκτησή της».

Ερωτηθείς για το πόρισμα για το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Σκέρτσος τόνισε: «Είναι η επιβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη. Ήταν μια τρομερή αστοχία, που έχει συμβεί με ευθύνη της διοίκησης, άρα πρέπει εδώ η δικαιοσύνη να κινηθεί ταχύτατα. Οι πραγματογνωμοσύνες που έχουν γίνει από τους ειδικούς να αξιοποιηθούν από τη Δικαιοσύνη και να έχουμε άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση».

Τσαπανίδου: Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα

«Ο κ. Σκέρτσος επιβεβαίωσε σήμερα αυτό που από χθες είχαμε προβλέψει. Ότι ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά το βάζει στα πόδια από την τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, σχολιάζοντας σχετικές αναφορές του υπουργού Επικρατείας.

Οπως αναφέρει η κα Τσαπανίδου, «είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης, που λέει συνεχώς ότι το δίλημμα των εκλογών είναι "Μητσοτάκης ή Τσίπρας", φοβάται τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι πολίτες όμως έχουν βγάλει ήδη τα συμπεράσματά τους.

Τέλος, την χώρα διεθνώς την έχει πλήξει πολλαπλώς η κυβέρνηση των παράνομων παρακολουθήσεων και της καταρράκωσης του κράτους δικαίου. Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αλλά τα δεκάδες δημοσιεύματα και πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου. Αν ο κ. Σκέρτσος είναι περήφανος γι' αυτά είναι δικαίωμά του, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αισθάνεται ντροπή.

Όσο για τις δηλώσεις, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι "εθνική, δημοκρατική και ηθική εξαίρεση", σε εκπρόσωπο ενός "Τραμπ" παραπέμπουν και όχι μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατικής κυβέρνησης», καταλήγει η κα Τσαπανίδου.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

«Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνιμα προσανατολισμένοι σε μια αυτοαναφορική μάχη για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση», αναφέρει σχόλιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχετικά με τη συζήτηση για το debate.

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι θετικό στη διεξαγωγή debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκειμένου οι πολίτες να συγκρίνουν προγραμματικές θέσεις και προτάσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v