Σκέρτσος: Επαναφέρουν συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Βαρουφάκη

«Εμείς απλώς περιγράφουμε τι θα σημαίνει μια τέτοια συνεργασία, ούτε με το κιάλι η επενδυτική βαθμίδα και θα ξαναμπούμε σε νέα μνημόνια», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μεθοδολογικά προβλήματα στην έκθεση του ΟΟΣΑ.

Σκέρτσος: Επαναφέρουν συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Βαρουφάκη

«Η χώρα μας δεν πρέπει να μπει ξανά σε μία πολιτική περιδίνηση που θα την απομακρύνει από την Ευρώπη, όπως έγινε και την περίοδο 2015-2019». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όλοι μαζί, όπως είπε, «πρέπει να κάνουμε άλματα προς τα μπρος χωρίς να μένει κανείς πίσω, διότι η χώρα μας δεν μπορεί να γυρίσει ξανά πίσω ούτε όμως και να μείνει στάσιμη εξαιτίας ενός μέρους του πολιτικού συστήματος που δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε στα στοιχειώδη με τις άλλες δυνάμεις και δεν έχει καμία πρόταση για το μέλλον».

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι «φιλοδοξούμε η Ελλάδα να γίνει η καλύτερη και να ανήκει στους καλύτερους. Απέναντι στην δική μας πλήρως κοστολογημένη πρόταση, υπάρχει μια συνταγή ξαναζεσταμένη η οποία είναι και δοκιμασμένη και αποτυχημένη. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε ιδέες και πρόσωπα βγαλμένα από το συρτάρι του 2015. Το μαύρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ταιριάζει στην Ελλάδα».

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «έρωτα ξαφνικό με τον Γ. Βαρουφάκη», ο κ. Σκέρτσος τόνισε: «Επανέρχεται το τρομακτικό σενάριο επανάληψης του 2015. Επαναφέρουν μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Βαρουφάκη. Εμείς απλώς περιγράφουμε τι θα σημαίνει μια τέτοια συνεργασία. Ούτε με το κιάλι δεν θα δούμε την επενδυτική βαθμίδα και θα ξαναμπούμε σε νέα μνημόνια».

Για την έκθεση του ΟΟΣΑ, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «τις τελευταίες μέρες αγάπησε πολύ τον ΟΟΣΑ» και επεσήμανε ότι η έκθεση «έχει μεθοδολογικά προβλήματα. Συντάχθηκε το Νοέμβριο του 2022, εδράζεται σε εκτιμήσεις και δεν έχουν συμπεριληφθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού και η μείωση του πληθωρισμού, οι ενισχύσεις των νοικοκυριών και οι μειώσεις των φόρων. Θα κάνουμε επισημάνσεις και θα εξηγήσουμε στον ΟΟΣΑ τα στοιχεία που δεν έχουν ληφθεί υπόψιν».

Για το πρόσφατο περιστατικό του Άδωνι Γεωργιάδη με εργοδότη που ζητούσε από τους εργαζομένους του να ψηφίσουν τη ΝΔ, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι «κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να υφίσταται κανενός είδους εκβιασμό. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι επρόκειτο για ένα αστείο».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v