Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρχή για Ξέπλυμα Χρήματος: Στο αρχείο οι υποθέσεις Βελόπουλου και Παππά

Η Αρχή έθεσε στο αρχείο έρευνα που διενήργησε για δωροληψία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την υπόθεση με το κόμμα Ελληνική Λύση.

Αρχή για Ξέπλυμα Χρήματος: Στο αρχείο οι υποθέσεις Βελόπουλου και Παππά

Στο αρχείο έθεσε η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, τις έρευνες που αφορούσαν το κόμμα Βελόπουλου «Ελληνική Λύση» αλλά και τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Νίκο Παππά.

Συγκεκριμένα η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, αρχειοθέτησε το φάκελο που είχε ανοίξει αναφορικά με την «Ελληνική Λύση» μετά από καταγγελίες δύο βουλευτών του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχθηκαν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος, καθώς και οι καταγγέλοντες.

Ακόμη, η Αρχή έθεσε στο αρχείο έρευνα που διενήργησε για δωροληψία του κ. Παππά. Η συγκεκριμένη έρευνα είχε ξεκινήσει μετά τη διαβίβαση από την Βουλή του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για το αποκαλούμενο ΣΥΡΙΖΑ channel.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της έρευνας στο επίκεντρο τέθηκε η πορεία των 3 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή το ποσό που όπως είχε καταγγείλει ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε πάρει από τους αδερφούς Χούρι για να μπορέσει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που έγινε το 2016. Όπως έχει υποστηρίξει ο κ Καλογρίτσας ο ίδιος πήρε αυτό το ποσό από τους αδελφούς Χούρι, κατόπιν μεσολάβησης του Ν. Παππά και όταν ο ίδιος αποκλείστηκε από το διαγωνισμό, τα 3 εκ. δόθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας Documento. Ωστόσο από την έρευνα που διενήργησε η Αρχή δεν προέκυψαν στοιχεία δωροληψίας για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ούτε όμως και στοιχεία που να καταδεικνύουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τους αδερφούς Χούρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v