Τσίπρας: Καμιά αύξηση εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες

«Είμαι απόλυτα κάθετος σε αυτό», υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη θύελλα που προκάλεσε στην αγορά η δήλωση του Γ. Κατρούγκαλου.

Τσίπρας: Καμιά αύξηση εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες

Τέλος στα σενάρια που προέκυψαν περί «κρυφής ατζέντας» στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ -με αυξήσεις εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες στο 20%- βάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο in.gr ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζει ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών» και κάνει λόγο για fake news.

Ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην επίθεση του Μεγάρου Μαξίμου, διαψεύδει το σχέδιο επιβαρύνσεων και, ταυτόχρονα, εμμέσως πλην σαφώς «αδειάζει» δημοσίως και όσους διακινούν τέτοιου είδους σενάρια. Τη συζήτηση άνοιξε ο πρώην υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος με δηλώσεις του.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής η αντιπολίτευσης, προβλέπει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν αλλαγές στη ζωή τους. Αλλά οι αλλαγές θα είναι θετικές. «Από την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 10.000 ευρώ, από την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, από τη μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης -που θα μειώσει τις τιμές- και από τη ρύθμιση χρεών, αναστολή πλειστηριασμών», εξηγεί.

«Είμαι απόλυτα κάθετος σε αυτό», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει πως «το πρόγραμμά μας είναι αναρτημένο εδώ και είκοσι ημέρες, είναι 50 σελίδες, μέχρι και την τελευταία λέξη. Είναι πιστεύω λαθροθηρία μεγάλη και unfair, λίγες ώρες πριν τις εκλογές, με fake news, να πάμε να κερδίσουμε ψήφους.

Ζητά μάλιστα να κυβερνήσει με το δικό του πρόγραμμα, καθώς όπως σημειώνει, «ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε στις δύσκολες στιγμές. Όχι, με το πρόγραμμά του, αλλά με τα πρέπει. Είχε την υποχρέωση και την τρόικα πάνω από το κεφάλι του». Για αυτό και τώρα, όπως επισημαίνει, ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το πρόγραμμά μας. Και το πρόγραμμά μας είναι πάρα πολύ σαφές».

Νωρίτερα το Euro2day.gr μετέδωσε:

Με έκπληξη (και θυμό) άκουσαν στον ΣΥΡΙΖΑ τον Γιώργο Κατρούγκαλο να τάσσεται υπέρ της αύξησης ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, κυρίως. Παρά τη διορθωτική του δήλωση («είπα προσωπική άποψη»), σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που άφησε η αναφορά του, η οποία προκάλεσε μπαράζ ανακοινώσεων από φορείς της αγοράς.

Η πρώτη απάντηση ήρθε από την εκπρόσωπο του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου, με αποδέκτη τον κ. Μητσοτάκη καθώς το επιτελείο του Μαξίμου αξιοποίησε, όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή την αναφορά.

«Καμία επιβάρυνση, φορολογική ή ασφαλιστική στη μεσαία τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες ή στους αυτοαπασχολούμενους δεν προβλέπει το πρόγραμμά μας. Αντιθέτως, ελαφρύνσεις προβλέπει και προστασία των εισοδημάτων και της περιουσίας τους, σε ένα συμβόλαιο με τους πολίτες που αποτελεί δέσμευση.
Η μεσαία τάξη ξέρει, κ. Μητσοτάκη. Άλλα τέσσερα χρόνια ΝΔ σημαίνουν άλλα τέσσερα χρόνια φορολεηλασία, κουπόνια και πλειστηριασμοί. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, ανάσα στη μεσαία τάξη», δήλωσε.

Ακολούθησε ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την ιδιότητα και του στελέχους που συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του προγράμματος του κόμματος: «Έχω εργαστεί, προσωπικά και αναλυτικά, με το Πρόγραμμα - Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε όλα τα στάδια διαμόρφωσής του. H οικονομική και ασφαλιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ξεκάθαρα διατυπωμένη στο "Συμβόλαιο Αλλαγής" και στοχεύει στη σταθερή ανάπτυξη με ισχυρή κοινωνική συνοχή. Το πρόγραμμά μας υποστηρίζει την ανάπτυξη μέσα από σαφείς φορολογικές ελαφρύνσεις στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στους ελεύθερους επαγγελματίες, που άλλωστε αποτελεί και τη σπονδυλική στήλη της οικονομίας».

Όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη δε, μόνο από την κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ και για κατάργηση του επιτηδεύματος, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κερδίσουν 1.400 ευρώ ετησίως. Χωρίς καμία ασφαλιστική επιβάρυνση.

Σε έντονο ύφος παρενέβη μέσω των ερτζιανών και ο αναπληρωτής Γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, τονίζοντας ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιέχονται στο πρόγραμμά του και δεν εκφράζονται από αποκλίνουσες προσωπικές απόψεις υποψηφίων. «Tα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα: ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται από το πρόγραμμά του. Προσωπική άποψη ενός στελέχους, οποιουδήποτε, δεν αφορά την πραγματικότητα. Όλοι αυτοί που φωνάζουν σήμερα (σ.σ. για τη δήλωση Κατρούγκαλου) ήταν άφωνοι πριν από τρεις μήνες που αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες». 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v