Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο χαρτί της σταθερότητας επιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το γαλάζιο αφήγημα και το δίλημμα προς τους πολίτες. Ο προγραμματικός λόγος και οι απαντήσεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Νέος κύκλος περιοδειών από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Στο χαρτί της σταθερότητας επιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διαφορετικός θα είναι ο σημερινός πρωινός καφές - σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στενούς του συνεργάτες σε σχέση με όλους τους προηγούμενους.

Αφενός σε χωροταξικό επίπεδο, καθώς θα γίνει για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου χθες εγκαταστάθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς.

Αφετέρου σε επίπεδο στρατηγικής, καθώς ουσιαστικά ξεκινά και επισήμως η μάχη για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με αισιοδοξία μεν ελέω και του αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής, ωστόσο και με αρκετές ιδιαιτερότητες που «απειλούν» να μετατραπούν σε κινδύνους, εφόσον δεν γίνει η κατάλληλη διαχείρισή τους.

Εφησυχασμός, αποσυσπείρωση και αλαζονικές συμπεριφορές είναι όροι απαγορευτικοί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία διαμηνύει στους συνομιλητές του ότι η νέα εκλογική μάχη δεν είναι καθόλου εύκολη και ότι οι πολίτες θα πρέπει να πειστούν ξανά για την ανάγκη να ψηφίσουν τη ΝΔ. Επικαλείται δε την αριθμητική της κάλπης και της ενισχυμένης αναλογικής, ειδικά στην περίπτωση που εισέλθουν στη Βουλή περισσότερα των πέντε που τα κατάφεραν πριν από πέντε μέρες. Αυτομάτως, θα ανέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας, δυσκολεύοντας πρακτικά τον στόχο της ΝΔ.

Και σε αυτή την κάλπη, το δίλημμα που θα τεθεί στους πολίτες είναι αυτοδυναμία και σταθερότητα από τη μία ή νέες περιπέτειες και αβεβαιότητα από την άλλη.

Και απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, γαλάζια στελέχη σημειώνουν ότι οι πολίτες δεν ψηφίζουν για το ποιος θα είναι Αντιπολίτευση, αλλά ποιος θα είναι Κυβέρνηση. «Το βασικό ζητούμενο είναι πως θα κυβερνηθεί ο τόπος. Και οι ισχυρές και σταθερές κυβερνήσεις είναι αυτές που μπορούν να κάνουν τις μεγάλες αλλαγές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στην προχθεσινή του συνέντευξη στον Alpha.  

«Ανυπόστατες κριτικές»

Και μπορεί ο θετικός προγραμματικός λόγος να υπερισχύει στη γαλάζια προεκλογική ρητορική, ωστόσο δεδομένο θεωρείται ότι δεν πρόκειται να μένει τίποτα αναπάντητο, προερχόμενο τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε λίγη ώρα χθες το απόγευμα, ο εκπρόσωπος τύπου -πλέον- της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος εξαπέλυσε σφοδρή κριτική και προς τον Αλέξη Τσίπρα και προς το Νίκο Ανδρουλάκη, για προηγούμενες δημόσιες παρεμβάσεις τους.

Στην Πειραιώς αναμένουν το επόμενο διάστημα μπαράζ από «ανυπόστατες κριτικές και fake news» από την αντιπολίτευση, σε μια προσπάθεια κυριαρχίας στο χώρο της κεντροαριστεράς, με αμφισβήτηση -όπως λένε- ακόμα και της θετικής εικόνας της οικονομίας μας και των ακόμα μεγαλύτερων προοπτικών της. Ως παράδειγμα, αναφέρουν τις εκτιμήσεις της εαρινής έκθεσης της Ε.Ε. για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπου «προβλέπεται να έχει καλύτερες επιδόσεις από την Ε.Ε. κατά τα έτη 2023-2024 σε κρίσιμης σημασίας δείκτες, όπως ο ρυθμός ανάπτυξης, η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, η μείωση του ελλείμματος, καθώς και ο ρυθμός μείωσης της ανεργίας». 

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από την προσεχή Δευτέρα, με τη διάλυση της νέας Βουλής, θα περιλαμβάνει συχνές εξόδους από το γραφείο του, πραγματοποιώντας στοχευμένες επισκέψεις εντός της Αττικής αλλά και στην Περιφέρεια. Έτσι, τη Δευτέρα θα βρεθεί στο Περιστέρι, την Τρίτη και την Τετάρτη στην Κρήτη και αμέσως μετά στη Θεσσαλία, ανοίγοντας νέο κύκλο επαφών με τις τοπικές κοινωνίες.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v