Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ξορκίζει (νέα) σενάρια για συνεργασία με τη ΝΔ

Μιλ. Αποστολάκη: «Βεβαίως» αλλά θα θέσουμε τους όρους μας. Ν. Ανδρουλάκης: «Είναι δυνατόν να το λέμε αυτό μετά από ό,τι συνέβη την Κυριακή;».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ξορκίζει (νέα) σενάρια για συνεργασία με τη ΝΔ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συγκαλέσει την Κυριακή την Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, σε μία πανηγυρική συνεδρίαση που θα αποτελέσει το άνοιγμα της νέας προεκλογικής περιόδου.

Παρά την ευφορία που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, πάντως, στη Χ. Τρικούπη προκάλεσαν αρνητική αίσθηση οι πρώτες έμμεσες, πλην σαφείς, διαφοροποιήσεις εκλεγμένων βουλευτών ως προς το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ, εάν η κάλπη της 25ης Ιουνίου δεν βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Σε σχετική ερώτηση (στο Mega) η νεοεκλεγείσα βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη απάντησε «βεβαίως», σημειώνοντας ότι σε μία τέτoια συζήτηση θα τεθούν τα σημεία που το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θεωρεί αδιαπραγμάτευτα, καθώς και το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε αρνητικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εξηγώντας όμως ότι δεν το θεωρεί ορατό: «Είναι πιθανόν να έχουμε ακυβερνησία; Μα είναι δυνατόν να το λέμε μετά από αυτό που συνέβη την Κυριακή; Όχι. Το πρόβλημα είναι άλλο. Είναι η αντιπολίτευση», είπε.

Με τη φράση αυτή ανέδειξε το πραγματικό διακύβευμα για το κόμμα του να γίνει «πλειοψηφικό ρεύμα στον προοδευτικό χώρο». Ο ανομολόγητος, πλην πραγματικός στόχος, όπως φάνηκε από το βράδυ της Κυριακής είναι να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στη Βουλή και να αποκτήσει ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ασχολίαστη τη νέα αναφορά περί ενδεχόμενης κυβέρνησης συνεργασίας.
«Μετά την κ. Μπατζελή, η εκλεγμένη βουλευτής κ. Μιλένα Αποστολάκη παραδέχθηκε πως το ΠΑΣΟΚ "βεβαίως" θα μπορούσε να κυβερνήσει με τη ΝΔ. Τα αλλεπάλληλα μηνύματα των στελεχών του επιβεβαιώνουν πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει αντιπολίτευση σε μία ανεξέλεγκτη ΝΔ αλλά αναβίωση της συγκυβέρνησής τους», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v