Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Παντοδύναμος είναι ο ελληνικός λαός και η βούλησή του

Απάντηση του προέδρου της ΝΔ στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «παντοδυναμίας Μητσοτάκη». «Τους αφήνουμε στο παρελθόν που ανήκουν… Είμαστε η πλατιά, λαϊκή παράταξη, που στέκεται δίπλα στους πολίτες».

Μητσοτάκης: Παντοδύναμος είναι ο ελληνικός λαός και η βούλησή του

Την ανάγκη όλοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, δεδομένου ότι «όλα ξεκινούν από την αρχή», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους πολίτες του νησιού που εμπιστεύτηκαν το κόμμα του την 21η Μαΐου, εμφανίστηκε βέβαιος ότι στις επικείμενες κάλπες η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη, αλλά θέλησε να στείλει μήνυμα προς όλους να μην υπάρξει εφησυχασμός.

Έκανε λόγο για «μήνυμα συνέχειας, αποφασιστικότητας, ενότητας, μήνυμα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο της σταθερότητας και της προκοπής».

Στις πρόσφατες εκλογές, είπε ο κ. Μητσοτάκης, «νίκησαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα φωτεινή και ενωμένη».

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, είπε ότι δείχνει σαν να μην έχει καταλάβει τίποτα. «Τους συνέτριψε ο λαός, ηττήθηκαν για τα γνωστά τους ψέματα και παραμύθια. Τους φταίνε δήθεν τα συστημικά μέσα που διαστρέβλωσαν τις απόψεις τους. Λες και δεν ακούσαμε καλά τι είπε ο κ. Κατρούγκαλος για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ο ίδιος ο εαυτός τους είναι το πρόβλημα. Τους αφήνουμε στο παρελθόν που ανήκουν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «η πρόσφατη νίκη είναι ημιτελής. Θα ολοκληρωθεί το βράδυ της 25ης Ιουνίου. Τότε θα έχει τελειώσει η δουλειά μας. Αν ίσχυε ο εκλογικός νόμος της ενισχυμένης αναλογικής, σήμερα θα είχαμε ισχυρή κυβέρνηση. Αυτό που κάποιοι δεν μας επέτρεψαν να το πετύχουμε τότε, θα το πετύχουμε στις προσεχείς εκλογές. Στόχος είναι να ξεπεράσουμε το ποσοστό που λάβαμε στις 21 Μαΐου».

Ο κ. Ανδρουλάκης, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «μας είπε ότι και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ, "δεν με ενδιαφέρει να κυβερνήσω, αλλά να μείνω στην αντιπολίτευση". Πολύ καλά κάνεις. Να τσακώνεσαι εσύ με τον κ. Τσίπρα και άσε μας εμάς να κάνουμε δουλειά».

Τόνισε ότι «έχουμε τον αέρα στα πανιά μας, ξέρουμε ότι είμαστε νικητές, αλλά όχι αλαζόνες». Αναφέρθηκε στις γεωστρατηγικές προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κυβερνοεπίθεση που «για πρώτη φορά δεχτήκαμε σε τέτοια ένταση».

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο, «να τον συγχαρώ και να του πω ότι προσβλέπω μια νέα περίοδο στις σχέσεις μας. Χωρίς όμως να υπονομεύσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ελπίζω ότι το κλίμα θα βελτιωθεί, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για το «νέο επιχείρημα της αντιπολίτευσης, ότι δεν θέλουν παντοδυναμία Μητσοτάκη. Μα, τρεις φορές το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε με ποσοστό πάνω από 40%. Ένα τους λέμε, ότι παντοδύναμος είναι ο ελληνικός λαός και αυτού τη βούληση ακούμε».

Αν κάτι, συνέχισε, «αποδείξαμε, είναι ότι εμείς είμαστε η πλατιά, λαϊκή παράταξη που στέκεται δίπλα στους πολίτες. Είμαστε τελικά οι συνεχιστές της μεγάλης φιλελεύθερης παρακαταθήκης της Κρήτης. Όχι κάποιοι που την καπηλεύτηκαν επί δεκαετίες».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι στις 26 Ιουνίου να σηκώσουμε και πάλι τα μανίκια και να δουλέψουμε προς όφελος όλων σας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v