Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Μπαράζ επισκέψεων στη Μακεδονία με το μυαλό στη… Νίκη

Στοχευμένες περιοδείες για το ψαλίδισμα των ποσοστών του κόμματος του Δ. Νατσιού. Το στοίχημα της Ροδόπης και οι εξελίξεις στον Έβρο. H στάση στη διακομματική για το debate.

Μητσοτάκης: Μπαράζ επισκέψεων στη Μακεδονία με το μυαλό στη… Νίκη

Μετά το χαλαρό τριήμερο που πέρασε κατ’ οίκον λόγω Covid, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε από χθες το μεσημέρι στα τρέχοντα καθήκοντά του και με την παρουσία του στην Πειραιώς σήμανε την τελική «επίθεση» της ΝΔ, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Ανεβάζοντας ρυθμούς, σήμερα θα επισκεφθεί τη Νέα Ιωνία, ενώ από αύριο ξεκινά ένα μπαράζ περιοδειών στη Μακεδονία.

Με φόντο τα υψηλά ποσοστά του κόμματος της Νίκης, η οποία απειλεί να ανεβάσει τον πήχη της αυτοδυναμίας με την πιθανή είσοδό της στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο την Καβάλα (4,36% η Νίκη) και τη Δράμα (5,33%), ενώ το Σάββατο αναμένεται να ανέβει ξανά στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πέλλα (6,13% το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού) και την Πιερία (7,46%).

Το συγκεκριμένο κόμμα αποτελεί σημαντικό «πονοκέφαλο» για την Πειραιώς, στην προσπάθεια ανάδειξης από τις κάλπες μιας ισχυρής, αυτοδύναμης ΝΔ και δεν είναι τυχαίο ότι οι γαλάζιοι τόνοι έχουν ανέβει σε βάρος της «Νίκης»: «Οι θέσεις που εκφράζει είναι πράγματι σκοταδιστικές και μας γυρνούν σε άλλες εποχές. Παράλληλα, εργαλειοποιεί ωμά το θρησκευτικό συναίσθημα προκειμένου να υπηρετήσει άλλες, κρυφές πολιτικές ατζέντες», δήλωσε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», την ίδια ώρα που ανέβαλε εξαιτίας του κορωνοϊού την προχθεσινή μετάβασή του στο Άγιο Όρος.

Έβρος και Ροδόπη

Εκτός από τη Μακεδονία, ο πρόεδρος της ΝΔ προτίθεται να επισκεφθεί και σε αυτή την προεκλογική περίοδο τη Θράκη, με δύο μείζονα ζητήματα:

Αφενός, τις εξελίξεις στον Έβρο με τη συσσώρευση μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τον φόβο νέας προσπάθειας της Άγκυρας να εργαλειοποιήσει το πρόβλημα. Όπως σημειώνουν στην Πειραιώς, παρακολουθώντας με προσοχή τα γεγονότα, καταδεικνύονται για ακόμη μία φορά η τάση ανάπτυξης εκτάκτων απειλών και κινδύνων στη διάρκεια μεταβατικών περιόδων και η ανάγκη ισχυρής και σταθερής κυβέρνησης, ενώ υπογραμμίζουν «το ατόπημα που διέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας για καιροσκοπικούς-μικροκομματικούς λόγους την απλή αναλογική, χωρίς την οποία σήμερα θα υπήρχε κανονική, αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Αφετέρου, τις καταγγελίες για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις ελληνικές εκλογές στη Ροδόπη, η οποία υπενθυμίζεται ότι ήταν η μοναδική περιφερειακή ενότητα στη χώρα που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, με 33,18% (έναντι 27,06% της ΝΔ).

«Δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό προξενείο και όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη. Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», θέτοντας τον ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών του για την επιλογή υποψηφίων στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί τη Ροδόπη την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, ενώ μέχρι τότε αναμένεται να βρεθούν εκεί η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Τάσος Χατζηβασιλείου.

«Μόλις λίγες εβδομάδες»

Όσον αφορά τη στάση της ΝΔ στη σημερινή συζήτηση στη διακομματική επιτροπή για ένα νέο debate, πηγές του κόμματος σημειώνουν: «Τα debate γίνονται για να βρεθούν όλοι οι αρχηγοί στο ίδιο πάνελ και να εκφράσουν τις απόψεις τους και να πληροφορηθούν οι πολίτες τις θέσεις τους. Έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες από το προηγούμενο debate που έγινε αυτό. Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της διακομματικής.

Όσον αφορά την επιμονή του κ. Τσίπρα για debate μεταξύ των δύο και παράκαμψη των άλλων κομμάτων, αυτό θα είχε κάποιο νόημα όταν κρινόταν ποιος θα πάρει το bonus. Αυτό απαντήθηκε με σαφή τρόπο», τονίζουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v