Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Γλιτώσαμε από τα θηρία, δεν θα μας φάνε οι σκορπιοί

Θα είμαστε μαζί και μετά την Κυριακή. Τα προεκλογικά ψέματα της ΝΔ φάνηκαν στο Μεσοπρόθεσμο. Συνήγορος του κ. Μητσοτάκη στα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη. Μας είπαν «εθνική εξαίρεση» αλλά υπάρχει Νέμεσις στην πολιτική.

Τσίπρας: Γλιτώσαμε από τα θηρία, δεν θα μας φάνε οι σκορπιοί

Το δίλημμα της 25ης Ιουνίου έθεσε με ακόμα πιο εμφατικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας χθες από το Ηράκλειο, επισημαίνοντας ότι θα αναδείξει «ποιος-πώς θα κυβερνήσει» αλλά και «ποιος-πώς» θα ασκεί πραγματική αντιπολίτευση στα όσα έρχονται.

Ταυτόχρονα κατέστησε σαφές ότι «θα είμαστε εδώ, μαζί, και από την επομένη των εκλογών», δίνοντας απάντηση στις εντεινόμενες διαρροές ότι επίκειται η παραίτηση και η αποχώρησή του.

«Είμαστε πάλι εδώ μαζί και θα είμαστε μαζί σε κάθε δύσκολη μάχη. Μαζί και στα εύκολα και στα δύσκολα. Μαζί θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τη Κυριακή, μαζί θα είμαστε και τη Δευτέρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεδομένου δε, ότι στο Ηράκλειο της Κρήτης ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε μπροστά από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατά 1,1 μονάδα, με τη Χ. Τρικούπη να επιδιώκει αντιστροφή του αποτελέσματος την Κυριακή, ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε σκληρή κριτική με όρους προγραμματικής αντιπολίτευσης.

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι θέλουν 180 βουλευτές για να μπορούν να αλλάξουν το Σύνταγμα μόνοι τους. Σχέδιο τους, το λένε ανοιχτά, είναι η κατάργηση του άρθρου 16 και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και ποιος είναι συνήγορος του κ. Μητσοτάκη στο σχέδιο αυτό; Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, δυστυχώς, που προτίθεται να συνδράμει τη ΝΔ στην αλλαγή του Συντάγματος», είπε.

Με αφορμή δε, την παραδοχή του κ. Σκυλακάκηκάποιες από τις υποσχέσεις μας δεν είναι στο Μεσοπρόθεσμο»), ανέδειξε «τα προεκλογικά ψέματα του κ. Μητσοτάκη» και τα εξειδίκευσε ανά τομέα.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας τόνισε στην ομιλία του:

Ποια κυβέρνηση - ποια αντιπολίτευση

- Το διακύβευμα της κάλπης την Κυριακή δεν είναι αν την επόμενη μέρα θα έχουμε κυβέρνηση, αλλά αν την επόμενη μέρα θα επιτρέψουμε με τη ψήφο μας ένα καθεστώς ανεξέλεγκτο και ασύδοτο. Και η μόνη δύναμη που μπορεί αυτό να το αποτρέψει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν οριστικά ποιος, αλλά και πώς θα κυβερνήσει τη χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ποιος αλλά και πώς θα βρεθεί στη θέση της αντιπολίτευσης. Πόση δύναμη θα δώσει στην κυβέρνηση, αλλά και πόση στην αντιπολίτευση. Ποιοι συσχετισμοί είναι οι πιο ευνοϊκοί για τη ζωή τους.

- Ο κύριος Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να είναι απλά εκ νέου πρωθυπουργός αλλά να είναι ηγεμόνας.
Τον διαβόητο Ηγεμόνα του Μακιαβέλλι έχει ως οδηγό, που συμβουλεύει πρώτα και κύρια ένα πράγμα τους επίδοξους ηγεμόνες: Διαίρει και βασίλευε. Γι' αυτό ο κατακερματισμός της προοδευτικής αντιπολίτευσης «ρίχνει νερό στον μύλο της Δεξιάς», για να θυμηθώ μία παλαιότερη φράση (σ.σ. του Χαρίλαου Φλωράκη).

Στρατηγική και σχέδιο τη ΝΔ, δεν το κρύβουν, δεν είναι μόνο να κερδίσουν αλλά και να αποδυναμώσουν το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τη μόνη δύναμη που μπορεί να τους εμποδίσει να στήσουν ανεξέλεγκτο καθεστώς. Σχέδιό τους είναι μια κατακερματισμένη, παράλυτη από μικρούς εμφύλιους μικρών κομμάτων αντιπολίτευση.

Στο Μεσοπρόθεσμο είναι η αλήθεια

- Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι αυτό που έχει καταθέσει ως πρόγραμμα σταθερότητας, πριν από δύο μήνες, στις Βρυξέλλες. Ό,τι και να μας λένε, όσα και να υπόσχονται, αυτό είναι. Και δεν έχει καμιά σχέση με όσα προεκλογικά και πλουσιοπάροχα εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης, διότι:

  • Δεν προβλέπει αυξήσεις στο μέσο μισθό της τάξης του 25% αλλά πραγματική αύξηση μόλις 1,3% σωρευτικά στην επόμενη τετραετία.
  • Δεν προβλέπει 10.000 νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ παρά μονάχα 10.000 αντικαταστάσεις όσων αποχωρήσουν.
  • Δεν προβλέπει αυξήσεις στου δημόσιους υπαλλήλους αλλά μειώσεις στο μισθολόγιό τους κατά 730 εκατομμύρια. Και πραγματική μείωση κατά 10% των πρωτογενών καταναλωτικών δαπανών σε κρίσιμους τομείς του Δημοσίου, όπως η Υγεία και η Παιδεία.

Στο πρόγραμμά τους λένε πράγματα που δε πρόκειται να υλοποιήσουν και κρύβουν επιμελώς άλλα που έχουν σκοπό να υλοποιήσουν.

Υπάρχει Νέμεσις στην πολιτική…

- Σε αυτή την εκλογική μάχη βλέπουμε πόσο αδίστακτοι είναι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Που έναν και μόνο στόχο έχουν: όχι να κερδίσουν τις εκλογές, αλλά να ξεμπερδέψουν μαζί μας για να μην έχουν αύριο αντίπαλο να τους κοιτά στα μάτια. Και για να πετύχουν αυτό το στόχο ξεπέρασαν τον χειρότερο εαυτό τους. Δεν δίστασαν να ρίξουν στην αρένα ακόμη και ευαίσθητα εθνικά θέματα, όπως το θέμα της Θράκης και της μειονότητας. Δεν δίστασαν να μετατρέψουν την ΕΥΠ σε εργαλείο του κόμματος και της κομματικής σκοπιμότητας για να λασπώσουν εμάς. Δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν το διχασμό και λέξεις βγαλμένες από τις πιο σκοτεινές εποχές της ιστορίας μας, να μας πουν εθνική εξαίρεση, να μας πούνε μειοδότες. Όπως έκανε η Δεξιά στις πιο μαύρες μέρες της πατρίδας, όταν χώριζε τους Έλληνες σε εθνικόφρονες και μιάσματα.

Αλλά, την κατάληξη αυτής της σκοτεινής ιστορίας την είδατε. Στην αγχόνη που έστησαν για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κρεμάστηκε τελικά με απόφαση του κυρίου Μητσοτάκη ο δικός του υποψήφιος στη Ροδόπη. Και μαζί κρεμάστηκε και η δική του δήθεν σοβαρότητα, δήθεν εθνική ευθύνη, δήθεν ευρωπαϊκή ταυτότητα. Υπάρχει Νέμεσις μερικές φορές στην πολιτική, ας το έχουν υπόψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v