Μητσοτάκης: Ωριμη η Δημοκρατία μας να διαχειριστεί οκτακομματική Βουλή

Εχω δεσμευτεί για μεγάλες αλλαγές, έχουμε άνετη πλειοψηφία, όπως την είχα ζητήσει, δήλωσε στην Κ. Σακελλαροπούλου. Εκτίμησε ότι το χθεσινό αποτέλεσμα συνιστά τον επιθανάτιο ρόγχο της απλής αναλογικής.

Μητσοτάκης: Ωριμη η Δημοκρατία μας να διαχειριστεί οκτακομματική Βουλή

«Παρέλαβα τα αποτελέσματα των εκλογών και σας κάλεσα να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης», δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδεχόμενη τον Κ. Μητσοτάκη.

«Σας ευχαριστώ, είναι ξεχωριστή τιμή να αναλαμβάνω αυτή την εντολή, να σχηματίσω κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Από την αρχή είχα θέσει ως στόχο μια σταθερή κυβέρνηση. Χρειάστηκαν δύο εκλογές. Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη. Οι Ελληνες έχουν δικαίωμα να διεκδικούν καλύτερο μέλλον», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Εχω δεσμευτεί για μεγάλες αλλαγές, έχουμε άνετη πλειοψηφία, όπως την είχα ζητήσει. Θα προχωρήσω άμεσα σε συγκρότηση κυβέρνησης σκληρής δουλειάς. Θα αναθέσω από τη γραμματεία της κυβέρνησης σκληρή δουλειά στους υπουργούς».

Οπως είπε, «το αποτέλεσμα επεφύλαξε και ορισμένες εκπλήξεις, έχουμε οκτακομματική Βουλή. Η δημοκρατία μας όμως είναι ώριμη για να διαχειριστεί τυχόν αναταράξεις.

Η οκτακομματική Βουλή ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής. Αν δεν την είχαμε, θα είχαμε ήδη πεντακομματική Βουλή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v