Δ. Νατσιός (Νίκη): Δεν ήρθαμε να κάνουμε τη Βουλή τσίρκο

«Η πατρίδα μας χρειάζεται παιδιά και παιδεία». Τι είπε ο επικεφαλής της «Νίκης» για συμφωνία των Πρεσπών, την Τουρκία και την «λαθρομετανάστευση». «Με αγκάθια θα μας ματώνετε; Λουλούδια θα σας ρίχνουμε»

Δ. Νατσιός (Νίκη): Δεν ήρθαμε να κάνουμε τη Βουλή τσίρκο

Η υπογεννητικότητα και η παιδεία βρέθηκαν στο επίκεντρο της παρθενικής κοινοβουλευτικής ομιλίας του Δημήτρη Νατσιού, προέδρου του κόμματος «Νίκη». Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες που με την ψήφο τους έστειλαν το κόμμα του στη Βουλή, υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό «ότι θα εργαστούμε για την ενότητά του υπό το πρίσμα των κοινών μας αρχών και αξιών. Η πατρίδα μας χρειάζεται παιδιά και παιδεία», σημείωσε και ανέφερε πως «ο αόρατος εχθρός που λέγεται υπογεννητικότητα είναι πολύ πιο ύπουλος από τους ορατούς εχθρούς του έθνους μας. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια χώρα γερόντων, παύει να εκτιμά το θεόσδοτο δώρο της ζωής. Άμεση προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας».

Ο κ. Νατσιός επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόθεσή του να νομιμοποιηθεί ο γάμος των ομοφυλοφίλων. «Είναι προσβολή της παράδοσης και ευθεία παραβίαση του Συντάγματος. Τι τον θέλετε τον γάμο όταν όλα τα αστικά τους δικαιώματα είναι εξασφαλισμένα από το Σύμφωνο Συμβίωσης;», διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στα σχολεία, είπε ότι «έχουν μετατραπεί σε γκρίζα φυτώρια απαισιοδοξίας» και ζήτησε την επανασύνδεση του μαθητή με τη γλώσσα του και την ελληνορθόδοξη ταυτότητά του. Χαρακτήρισε «απαράδεκτο» να μην αποκαλύπτει ο πρωθυπουργός ποια άρθρα θέλει να αναθεωρήσει και εμφανίστηκε αντίθετος στην κατάργηση του θρησκευτικού όρκου των βουλευτών και του χωρισμού κράτος και εκκλησίας.

Ο επικεφαλής της «Νίκης», σχετικά με την ακρίβεια, έκανε λόγο για «διαρκές φαινόμενο που τείνει να γίνει μια νέα κατοχική πραγματικότητα», ωστόσο -όπως είπε- «για τα οικονομικά μέτρα που εξαγγείλατε, θα είμαστε υπέρ σε ό,τι βοηθά τον λαό».

Εκπτώσεις και συμβιβασμοί

Μίλησε για «ανοιχτή πληγή» όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών και των κόκκινων δανείων, ενώ για τα εθνικά θέματα, είπε ότι «δεν χωράνε εκπτώσεις και συμβιβασμοί με τον εχθρό. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνδιαλλαγής με την Τουρκία για οποιαδήποτε εκχώρηση της κυριαρχίας μας. Να πάψει η πολιτική υποχωρητικότητας και η έλλειψη στρατηγικής. Αμέσως να απομακρυνθεί η απειλή του τουρκικού προξενείου στη Θράκη».

Αναφορικά με την «λαθρομετανάστευση», σημείωσε ότι «δεν μπορεί να κατηγορείται ο φιλόξενος ελληνικός λαός επειδή του ανατέθηκε μεγαλύτερο βάρος από αυτό που μπορεί να σηκώσει. Δεν θα συναινέσουμε στην ανεξέλεγκτη πληθυσμιακή αλλοίωση με τις ευλογίες της Ε.Ε.».

Σκληρή κριτική ο κ. Νατσιός άσκησε στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, που «έχει υποστεί εκατοντάδες παραβιάσεις από τα Σκόπια. Οφείλει η ΝΔ να εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί είπε προεκλογικά ψέματα όταν υποσχέθηκε βέτο για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων. Η συμφωνία αυτή πρέπει να καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων».

Και ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της Νίκης: «Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Μας ενοχλεί ο θρησκευτικός αποχρωματισμός και η καταδίωξη του εθνικού σε κάθε μορφή. Δεν ήρθαμε να κάνουμε τη Βουλή τσίρκο. Δεν ήρθαμε να διεκδικήσουμε την αντιπροεδρία της Βουλής. Χάρισμά σας η καρέκλα. Μην περιμένετε από εμάς μίσος και ας μας αποκαλείτε λανθασμένα ακροδεξιά. Με αγκάθια θα μας ματώνετε; Λουλούδια θα σας ρίχνουμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v