Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδειασμα Κ. Μητσοτάκη σε Ν. Μηταράκη για την έφιππη αστυνομία

Δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό η πρόταση διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου. Δεύτερο χτύπημα για την κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση της κατάργησης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Αδειασμα Κ. Μητσοτάκη σε Ν. Μηταράκη για την έφιππη αστυνομία

Το μεσημέρι ανακοίνωσε την δημιουργία έφιππης αστυνομίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, το απόγευμα αναγκάζεται να πάρει πίσω την… υπογραφή του.

Πηγές του Μαξίμου ενημέρωσαν ότι «προτάθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη η σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία και η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Νωρίτερα ωστόσο ο Νότης Μηταράκης είχε δηλώσει ότι υπέγραψε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που θα προωθηθεί για έγκριση, για τη δημιουργία Έφιππης Αστυνομίας, για τουριστικούς και τελετουργικούς λόγους στο κέντρο της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήρθε παράλληλα με την είδηση ότι αποφασίστηκε η πλήρη ενσωμάτωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία, που σημαίνει κατάργηση του ειδικού Σώματος το όποιο δημιουργήθηκε με την πρόσληψη 1.060 ειδικών φρουρών, κατά την προηγούμενη περίοδο της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v