Μαρινάκης: Δεν αδειάστηκε ο Ν. Μηταράκης, δεν καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Αρνήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι υπήρξε «άδειασμα» του Μαξίμου στον Νότη Μηταράκη. «Η κυβέρνηση έχει σκύψει πάνω στο πρόβλημα του κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων». Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ.

Μαρινάκης: Δεν αδειάστηκε ο Ν. Μηταράκης, δεν καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

«Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και με αφορμή τη χθεσινή σχετική τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, σε συνομιλία του με διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, «στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στα πανεπιστήμια. Ένα κλίμα το οποίο θα ευνοεί φοιτητές και καθηγητές, θα τους προστατεύει και θα απομονώνει παραβατικές συμπεριφορές. Σε αυτή την πολιτική, που έχει πολύ απτά αποτελέσματα, έχουν γίνει πολλές κινήσεις. Πρώτη και κυριότερη η επαναφορά του ασύλου στην αληθινή του έννοια, είχαμε ένα άσυλο ανομίας και τώρα έχουμε ένα άσυλο ελεύθερης διακίνησης ιδεών».

Μία από τις κινήσεις, όπως είπε, «είναι και η πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία το λέω ρητώς, δεν καταργείται και δεν υπήρξε ποτέ καμία τέτοια πρόθεση και καμία τέτοια διατύπωση. Αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πώς θα έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας η πανεπιστημιακή αστυνομία, σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη ελληνική αστυνομία».

Αναφορικά με την έφιππη αστυνομία και την πρόταση του κ. Μηταράκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν υπήρξε κανένα “άδειασμα’’ κανενός υπουργού από τον πρωθυπουργό. Υπήρξε μία πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή, δεν υπήρξε κανένα “άδειασμα”».

Σχετικά με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση «έχει σκύψει πάνω στο πρόβλημα. Σήμερα έχουν αρχίσει οι ανακοινώσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών με σημαντικές εκπτώσεις. Προσδοκούμε το καλύτερο δυνατό. Παρακολουθούμε την πορεία αυτών των ανακοινώσεων».

Για την ψήφο των ομογενών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «αναμένουμε τη στάση των κομμάτων. Γίνονται συναντήσεις και επαφές από το υπουργείο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα αλλάξουν στάση τα κόμματα που ψήφισαν το ίδιο ακριβώς νομοθέτημα πριν από δύο χρόνια (ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση)».

Ο κ. Μαρινάκης κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα για τις υποκλοπές και δη τη σχέση Μαξίμου - ΕΥΠ - Predator, αλλά και τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε εκ νέου ότι σε πολιτικό επίπεδο ό,τι ήταν να ειπωθεί, έχει ειπωθεί και πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. «Θα περιμένουμε τα πορίσματά της», σημείωσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτο κυβερνητικό αλαλούμ

«Το απόλυτο κυβερνητικό αλαλούμ με την πανεπιστημιακή αστυνομία. Χθες, ο κ. Μηταράκης είπε ότι καταργείται. Προσχωρώντας έτσι στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον άδειασε και είπε ότι δεν καταργείται. Ενώ χθες τον είχε αδειάσει και για την έφιππη αστυνομία» σημειώνει ο εκπρόσωπος τύπου Στέργιος Καλπάκης.

«Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις. Ασυνεννοησία, ερασιτεχνισμοί, έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v