Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περίεργα παιχνίδια με τις εκλογές στα Επιμελητήρια

Παράγοντας του «επιτελικού κράτους» επιδιώκει την αναβολή των εκλογών για ένα χρόνο, προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να μη γίνουν πρόεδροι νεοδημοκράτες υποψήφιοι με σημαντική δυναμική, επειδή δεν είναι της αρεσκείας του!

Περίεργα παιχνίδια με τις εκλογές στα Επιμελητήρια

Τον γύρο της επιχειρηματικής αγοράς κάνουν πληροφορίες για πιθανή αναβολή εκλογών στα Επιμελητήρια, για ένα χρόνο, με την απίστευτη δικαιολογία ότι κάποια μέλη που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις, θα μετέχουν στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιοι αιρετοί στις αρχές Οκτωβρίου και άρα δεν προλαβαίνουν να κάνουν εκστρατεία για τα Επιμελητήρια, όπου οι εκλογές θα γίνουν τον Δεκέμβριο.

Εντούτοις, λένε οι ίδιες πληροφορίες, δεν πρόκειται να δοθεί μια μικρή παράταση π.χ. για τρεις μήνες, αλλά για έναν ολόκληρο χρόνο, όταν δεν έχουν γίνει εκλογές στους συγκεκριμένους επιχειρηματικούς θεσμούς από το… 2017.

Διότι το 2021 αναβλήθηκαν για ένα χρόνο οι εκλογές, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ενώ το 2022 αναβλήθηκαν ξανά για ένα χρόνο με αιτιολογία τον… πόλεμο στην Ουκρανία.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι πρόκειται για παρέμβαση υψηλού «επιτελικού» στελέχους της κυβέρνησης, προκειμένου να μην εκλεγούν υποψήφιοι πρόεδροι που έχουν μεγάλη απήχηση, αλλά δεν είναι της αρεσκείας του (παρότι ως είθισται σε αυτούς τους χώρους είναι και εκείνοι «γέννημα θρέμμα» Νέα Δημοκρατία), καθώς δεν έχουν βρεθεί αντίπαλοι υποψήφιοι ικανοί να τους ανταγωνιστούν.

Ως παράδειγμα, πηγές της αγοράς αναφέρουν την υποψηφιότητα του Νίκου Σοφιανού για την προεδρία του ΕΒΕΑ, καθώς είναι από τα αρχαιότερα μέλη της διοίκησης και με πολύ υψηλές επιδόσεις στις εκλογές, ενώ έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, χωρίς έως στιγμής να έχει εμφανιστεί αντίπαλος.

Κι αυτό καθώς η σημερινή πρόεδρος Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου (που αντικατέστησε τον Γιάννη Μπρατάκο, όταν ο τελευταίος έγινε γενικός γραμματέας του γραφείου του πρωθυπουργού), δεν θεωρείται υποψήφια ικανή να τον ανταγωνιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και υπάρξει τρίτη ετήσια αναβολή των εκλογών (ενός θεσμού που ήδη λειτουργεί με τραύματα στα Επιμελητήρια, λόγω χαμηλής συμμετοχής), θεωρείται από μέλη τους ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω απαξίωση των Επιμελητηρίων, παρότι βρισκόμαστε σε περίοδο έντονης δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και μεγάλων προκλήσεων για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v