Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυσφορία Σαμαρά για τη στάση Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά

Σκληρή κριτική στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού σε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν. Κατά πληροφορίες, απηχεί σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά.

Δυσφορία Σαμαρά για τη στάση Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά

Δυσφορία έχουν προκαλέσει στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά οι τελευταίες τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πρόθεσή του να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την επίλυση του θέματος της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Χαρακτηριστικό είναι κείμενο στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, το οποίο -κατά πληροφορίες- απηχεί σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις του κ. Σαμαρά και ασκεί σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο «Θανάσης Κ.», σε άρθρο του στο Facebook με τίτλο «Με…’’ευχές’’ δεν βάφονται αυγά!», σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Η – διχαστική – “λογική” ότι υπάρχουν τάχα οι “αισιόδοξοι” από τη μια πλευρά που θέλουν να “αδράξουν την ευκαιρία” και να τα βρούμε με την Τουρκία, και οι “επαγγελματίες πατριώτες” από την άλλη, είναι λίαν επιεικώς αχαρακτήριστη. (Εκτός από διχαστική…) Δεν είναι καν ανόητη. Είναι απλώς αχαρακτήριστη!».

Χαρακτηρίζει «προσβολή προς όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Ελλάδας (πλην ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι πρόβλημα να τα δώσει όλα), να υπαινίσσεται κάποιος ότι δεν τα βρήκαμε ως τώρα με την Τουρκία, γιατί κάποιοι “επαγγελματίες υπερπατριώτες στην Ελλάδα” το εμπόδιζαν… Αν κάποιοι “έστησαν καριέρες”, αυτοί ήταν το λόμπι του κατευνασμού! Όσοι διακήρυσσαν κάθε τόσο ότι οφείλουμε να κάνουμε ουσιώδεις παραχωρήσεις, προς την Τουρκία… Το “λόμπι του κατευνασμού” έφτιαξε καριέρες στην Ελλάδα! Και δεν πέτυχε τίποτα απολύτως!».

Η Ελλάδα από την ιστορία αυτή, εκτιμά ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, «θα βγει αποδυναμωμένη. Γιατί χώρα που διακηρύσσει ότι είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις σε επεκτατιστή γείτονα ΔΕΝ πρόκειται να τη στηρίξουν άλλες χώρες της περιοχής που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τον ίδιο επεκτατιστή γείτονα. Η Τουρκία απλώς κερδίζει χρόνο. Ενώ εμείς χάνουμε πραγματικούς ή δυνητικούς συμμάχους. Και στρατηγική εξακολουθούμε να ΜΗΝ έχουμε έναντι της Τουρκίας. Απλώς ατέλειωτα αποθέματα… χαζοχαρούμενης “αισιοδοξίας”, ότι τελικά θα τα βρούμε μαζί της… Δηλαδή… σκέτες ευχές! Όμως, είπαμε: Με ευχές δεν βάφονται αυγά… (Αλλιώς το λέει η λαϊκή παροιμία, αλλά συνεννοηθήκαμε νομίζω)».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v