Τι συμβαίνει με Πατούλη-Μαξίμου και το χρίσμα για την Αττική

«Δεν μπορεί για ένα λάθος που αναγνωρίστηκε άμεσα, να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν στη Περιφέρεια», σημειώνουν κύκλοι του Γιώργου Πατούλη. «Ολα ανοικτά» δηλώνουν πηγές απο την Πειραιώς. Οι διεργασίες και ο Δήμαρχος Γλuφάδας.

Τι συμβαίνει με Πατούλη-Μαξίμου και το χρίσμα για την Αττική

Έντονες είναι οι διεργασίες στο Μέγαρο Μαξίμου όσον αφορά το γαλάζιο χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής.

Η ανακοινωμένη στήριξη στον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη τα τελευταία 24ωρα έχει τεθεί σε αμφισβήτηση και πιθανή αναθεώρηση από την Πειραιώς, εξαιτίας του βίντεο που κυκλοφόρησε και τον δείχνει να χορεύει ζεϊμπέκικο σε εκδήλωση στο Ζάππειο, τη στιγμή που οι καταστροφικές πυρκαγιές κατέκαιγαν τη χώρα.

"Η ενόχληση του Πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος,το οποιο αναγνώρισε και ζήτησε συγγνώμη ο κ. Πατουλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής», δηλώνουν κύκλοι προσκείμενοι στoν περιφερειάρχη, κατόπιν συνάντησης της ομάδας του συνδυασμού, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Κι αυτό γιατί η «συγγνώμη» του κ. Πατούλη, μέσω του Facebook, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει αποδειχθεί επαρκής για κάποιους στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, από το οποίο εκπέμφθηκε ενόχληση για τον περιφερειάρχη και όπως συνεχίζουν να δηλώνουν, «τα πάντα είναι ανοιχτά».

Το όνομα του κ. Πατούλη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει «καεί» οριστικά, ωστόσο ήδη συζητιούνται τα ονόματα πιθανών διαδόχων του, σε ότι αφορά το επίσημο χρίσμα της ΝΔ. Ένα από αυτά που εξετάζεται, είναι του δημάρχου Γλυφάδας και πρώην ευρωβουλευτή, Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος όμως έχει ήδη προχωρήσει σε προεκλογικές ενέργειες και κατάρτιση συνδυασμού, με επιλογές υποψηφίων στο Δήμο του.

Όπως ενημερώνεται το Euro2day.gr, ήδη έχουν υπάρξει επαφές του Μεγάρου Μαξίμου με τον ίδιο, ενώ κάποιες πληροφορίες θέλουν να έχει πραγματοποιηθεί και "τετ α τετ" με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ενα ακόμη όνομα που έχει ακουστεί είναι του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος όμως δεν φαίνεται πρόθυμος να αφήσει την κεντρική πολιτική σκηνή και το υπουργείο Αμυνας, για να επιστρέψει στα αυτοδιοικητικά.

Όπως και να’ χει, οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, καθότι ο Γιώργος Πατούλης έχει διαχρονικά υψηλά ποσοστά δημοφιλίας, έχει ήδη πάρει το χρίσμα επισήμως, ενώ συνεχώς το τελευταίο διάστημα ανακοινώνει ονόματα υποψηφίων του συνδυασμού του.

Βασικό ερώτημα είναι αν κατόπιν όλων αυτών, ο κ. Πατούλης θα κάνει πίσω επειδή έχασε το χρίσμα, ή θα συνεχίσει την προσπάθεια του αυτόνομα, κάτι που προβληματίζει σε σχέση με τους σχεδιασμούς της ΝΔ για "μεγάλη εμφάνιση" στις αυτοδιοικητικές εκλογές και βέβαια στη σημαντικότερη Περιφέρεια της χώρας.

Εκτιμάται όμως ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η υπόθεση θα κλείσει από τη Δευτέρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v