Σκληρή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για την συνέχιση της προφυλάκισης Μπελέρη

Η απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου "δεν συνάδει με τις αρχες του κράτους δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και τον σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών", σημειώνει το ΥΠΕΞ.

Σκληρή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για την συνέχιση της προφυλάκισης Μπελέρη

"Η σημερινή απόφαση αλβανικού δικαστηρίου, με την οποία, τρεις μήνες μετά την σύλληψη και φυλάκιση του, απορρίπτεται το αίτημα αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και εμποδίζεται η ορκωμοσία του ως εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας δεν συνάδει με τις αρχες του κράτους δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και τον σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

"Έρχεται δε σε ευθεία αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο οι αλβανικές αρχές οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα", σημειώνει.

Νωρίτερα γνωστοποιήθηκε ότι το ειδικό δικαστήριο για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος των Τιράνων απέρριψε το νέο αίτημα των δικηγόρων του δημάρχου Χειμάρρας κ. Φρέντι Μπελέρη (φωτ.) για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v