Παφίλης: Συνειδητή η εμπορευματοποίηση δασών και γης

«Η ανικανότητα είναι ελαφρυντικό και γι’ αυτό δεν σας την καταλογίζουμε». «Θα σας πάρουν με τα γιαούρτια, δεν συμφωνούμε αλλά…».

Παφίλης: Συνειδητή η εμπορευματοποίηση δασών και γης

«Oι δικαιολογίες και τα προσχήματα της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της για την απουσία ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδιασμού», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ο οποίος αντικατέστησε στη σημερινή συνεδρίαση τον ασθενή γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα (σ.σ. εισήχθη στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού).

Ο κ. Παφίλης τόνισε πως όλες οι κυβερνήσεις υλοποιούν κατά γράμμα το σχέδιο της πράσινης μετάβασης της ΕΕ, της εμπορευματοποίησης των δασών και της γης, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Όπως είπε, τόσο η ΕΕ όσο και οι ελληνικές κυβερνήσεις μετρούν την οικονομική αποδοτικότητα, υπολογίζουν με βάση τη λογική κόστους - οφέλους και καταλήγουν ότι τελικά συμφέρει το κράτος να δίνει μερικές ψευτοαποζημιώσεις αντί να πληρώνει για μέτρα πρόληψης.

«Η ανικανότητα είναι ελαφρυντικό και γι' αυτό δεν σας την καταλογίζουμε. Λέμε ότι συνειδητά έχετε αυτή την πολιτική (και) στον τομέα των πυρκαγιών», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ανεβάζοντας μάλιστα τους τόνους, είπε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Θα σας πάρουν με τα γιαούρτια, δεν συμφωνούμε αλλά λέμε…».

Μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Δεν φταίει η κλιματική αλλαγή που δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας για κανένα δάσος, που λείπουν 2.000 δασολόγοι και δεν υπάρχει κανένας δασεργάτης σε πολλά Δασαρχεία. Δεν φταίει η κλιματική αλλαγή για το γεγονός ότι έγινε μόλις το 1% των απαραίτητων καθαρισμών των δασικών εκτάσεων και σήμερα ακόμα συνεχίζονται ενώ η φωτιά καίει στη Δαδιά. Δεν φταίει η κλιματική αλλαγή για τα προβληματικά δίκτυα πυροσβεστικών κρουνών, για τα 4.500 κενά σε πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με οχήματα 40 ετών».

Ο κ. Παφίλης ανέδειξε, με τη σειρά του, το γεγονός ότι η κυβέρνηση χρωστά ακόμα δεδουλευμένα στους πυροσβέστες «και τους ειρωνεύεστε κιόλας όταν τους λέτε ‘πώς κάνετε έτσι για 50.000 ευρώ;’».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v