Κόντρα Πολάκη - Τσακαλώτου για την επίσκεψη Κασσελάκη στη Μακρόνησο

Εσωκομματικές επικρίσεις προκάλεσε η επιλογή του Στ. Κασσελάκη να γυρίσει video από τη Μακρόνησο. Για έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης μίλησε ο Ευ. Τσακαλώτος. Η απάντηση του Π. Πολάκη.

Κόντρα Πολάκη - Τσακαλώτου για την επίσκεψη Κασσελάκη στη Μακρόνησο

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη στη Μακρόνησο.

«Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματός μου ο Ευκλείδης!! Δεν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση, ούτε ελέω θεού δικαίωμα!!» έγραψε σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ της ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας στο συγκεκριμένο βίντεο «μεγάλο λάθος» και σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «δείχνει έλλειψη γνώσης της ελληνικής Ιστορίας και της ιστορίας της ελληνικής Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης. Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ».

«Ορθώς έπραξε ο Στεφανος και πηγε, ορθώς είπε αυτά που είπε!» πρόσθεσε ο κ. Πολάκης.

 

  

Σημειώνεται ότι ο πέμπτος κατά σειρά ανακοίνωσης υποψήφιος για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις μεγάλες προσωπικότητες της Αριστεράς που εξορίστηκαν εκεί, κάνοντας αναγωγή στις εσωκομματικές εκλογές.

«Λέτε να μην είχαν διαφωνίες, διαφορετικές προσεγγίσεις; Όμως στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον. (…) Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς σήμερα. Οι εκλογές είναι μία ανταγωνιστική διαδικασία. Αυτό μάς κάνει πολλές φορές να δούμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και τι θέλουμε να πετύχουμε. Συλλογικά, όχι ατομικά ως υποψήφιοι. Γιατί το συλλογικό είναι πιο μεγάλο από τον καθένα μας», λέει ο κ. Κασσελάκης στο βίντεο.

 

Στη Μακρόνησο μετέβη μαζί με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, όπως ο ίδιος ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε.

«Κάθε υποψηφιότητα που είναι φρέσκια και έχει νέες ιδέες και μπορεί να σηκώσει τους νέους από τον καναπέ για να ψηφίσουν είναι ευπρόσδεκτη», ανέφερε σε συνέντευξή του ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αντίδραση από Μπίστη

Σε όλα πρέπει να υπάρχει ένα όριο υποστήριξε, αντιδρώντας στην επίσκεψη Κασσελάκη στη Μακρόνησο, ο Νίκος Μπίστης. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σοβαρά πράγματα αυτά για να τα εντάσσεις στην προεκλογική σου καμπάνια».

Γεροβασίλη: Δεν είναι κακές οι διασπάσεις

Απάντηση σε ερώτηση περί του ενδεχομένου διάσπασης στο κόμμα έδωσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη: «Αν κάποιος δεν αντέχει να κινηθεί μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, να σας πω, δεν είναι κακές οι διασπάσεις πάντα, το βλέπω κι αλλιώς. Σας θυμίζω ότι έχουμε υποστεί διάσπαση το 2015».

Τέλος στις κόντρες για τις υποψηφιότητες επιδίωξε να βάλει ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αντώνης Κοτσακάς.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε έκκληση «σε όλους τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να διαφυλάξουν τη διαδικασία εκλογής της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πνεύμα ενότητας, αναδεικνύοντας το ήθος και τις αρχές μας».

Την Κυριακή 17/9 οι κάλπες για εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν στις 8 το πρωί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v