Κάλπες με ζητούμενο την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυλαία σήμερα στην προεκλογική εκστρατεία. Με Γαβριήλ Σακελλαρίδη «έκλεισε» η Εφη Αχτσιόγλου, με επίθεση απάντησε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κάλπες με ζητούμενο την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ

Το “Κυριακή κοντή γιορτή” έφτασε πάλι για τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που αυτή τη φορά δεν θα κριθεί μόνο το πρόσωπο της νέας ηγεσίας αλλά και η επόμενη ημέρα του “όλου κόμματος”.

Οι πέντε υποψήφιοι για την προεδρία ολοκληρώνουν σήμερα την προεκλογική εκστρατεία τους, ενώ μένει να επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, φανερές και κρυφές, που δείχνουν ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, την επόμενη Κυριακή, ανάμεσα στους δύο πρώτους. Δηλαδή, κατά τις ίδιες μετρήσεις, πάντα, ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και στον Στέφανο Κασσελάκη.

O Στέφανος Τζουμάκας αντέδρασε έντονα για τις δημοσκοπήσεις αυτές, τις οποίες χαρακτήρισε “στημένες, ανυπόληπτες και αναξιόπιστες” που “βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ άλλων και από ‘αριστερούς’ της παρακμής και της κατάπτωσης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”.

Επικαλείται δε το γεγονός ότι στη προχθεσινή μέτρηση της Metron Analysis το δείγμα όσων δήλωσαν ότι θα προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες ήταν 164 άτομα, κάτι που προβλημάτισε και υποστηρικτές των άλλων υποψηφίων.

Στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της κ. Αχτσιόγλου χθες μετείχε και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος βρίσκεται εκτός κόμματος από το φθινόπωρο του 2015, ενώ ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος το πρώτο ταραγμένο εξάμηνο της κυβέρνησης Τσίπρα. Δήλωση στήριξης στην κ.Αχτσιόγλου έχει κάνει από τον Ιούλιο, ωστόσο η κεντρική θέση στη χθεσινή εκδήλωση εκτιμάται ότι στέλνει το σήμα “επιστροφής” με ρόλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια το κόμμα που ηττήθηκε αλλά το κόμμα που επιστρέφει”, είπε η κ. Αχτσιόγλου, δίνοντας τη νικηφόρα προοπτική του και καλώντας σε σκληρή δουλειά για να επιτευχθεί: “Οι πιο όμορφες ημέρες είναι μπροστά μας αλλά πρέπει να τις διεκδικήσουμε και να τις κερδίσουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε επιθετικά στη σφοδρή κριτική που του εξαπέλυσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, εκφράζοντας τη λύπη του αλλά και τη χαρά του, διότι με αυτή την παρέμβαση η Ένωση έδειξε πως “υπάρχει”, διότι “θεωρούσα ότι είχε αυτοκαταργηθεί εδώ και 4 χρόνια”. Απαριθμώντας σοβαρές υποθέσεις παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης για τις οποίες δεν αντέδρασε η Ένωση.

Είτε ευθέως (Νίκος Παππάς) είτε εμμέσως (Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος) οι συνυποψήφιοι του καταδίκασαν το ανάρμοστο σεξιστικό υπονοούμενο που άφησε εναντίον του κ.Κασσελάκη ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Τα πρακτικά της ψηφοφορίας

  • Οι 570 κάλπες σε ολόκληρη τη χώρα θα ανοίξουν αύριο στις 8πμ και θα κλείσουν στις 8μμ.
  • Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επί τόπου, όταν πάνε αύριο να ψηφίσουν.
  • Όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.
  • Όσοι προσέλθουν πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.
  • Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.
  • Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Για την εκλογή προέδρου θα ψηφίσουν και οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, αν και η προθεσμία για να εγγραφούν νέα μέλη έληξε την Πέμπτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v