Σκέρτσος για Κασσελάκη: Οψη Μητσοτάκη αλλά ψυχή Πολάκη

«Η πολιτική είναι μία υπόθεση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και πρέπει καθημερινά όλοι σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να επιβεβαιώνουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών», δηλώνει.

Σκέρτσος για Κασσελάκη: Οψη Μητσοτάκη αλλά ψυχή Πολάκη

Για προβληματική επικοινωνία με τη Λιβύη, σχετικά με το πολύνεκρο δυστύχημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους πέντε Έλληνες, στρατιωτικοί και πολιτικό προσωπικό που βρισκόταν σε ανθρωπιστική αποστολή, έκανε λόγο ο Άκης Σκέρτσος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θυμάτων της τραγωδίας, λέγοντας ακόμη ότι από ελληνικής πλευράς γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για την περίθαλψη των τραυματιών, αλλά και για να διαλευκανθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο Άκης Σκέρτσος δέχθηκε βροχή ερωτημάτων για τη φονική κακοκαιρία στη Θεσσαλία, λέγοντας ότι το φαινόμενο ήταν πρωτόγνωρο και οι όγκοι νερού που έπεσαν στην περιοχή ήταν πολλαπλάσιοι εκείνων του «Ιανού». «Η κακοκαιρία που ζήσαμε ήταν τέσσερις φορές πιο δυνατή από τον "Ιανό". Δεν αντιδικούμε με τους επιστήμονες, θέλουμε πολύ περισσότερο να αξιοποιήσουμε τα επιστημονικά εργαλεία. Λάβαμε υπόψη τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων πριν την κακοκαιρία, αλλά μην ξεχνάτε ότι έπεσαν 1.000 τόνοι νερού ανά στρέμμα και συνολικά 8 δισεκατομμύρια τόνοι νερού στη Θεσσαλία και αυτό είναι κάτι που ακόμα και οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν».

«Είναι άστοχη η κριτική από την αντιπολίτευση για το ότι θέλουμε να φιμώσουμε τους επιστήμονες, εντάσσοντας την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και το Αστεροσκοπείο Αθηνών υπό το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας», είπε ο Υπ. Επικρατείας.

Ερωτηθείς για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Σκέρτσος ήταν δηκτικός, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να σχολιάσω πρόσωπα που έχουν μεγάλη διαδρομή και δεν γνωρίζουμε από πού έρχονται, τι είναι και τι εκφράζουν. Η πολιτική είναι μία υπόθεση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και πρέπει καθημερινά όλοι σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να επιβεβαιώνουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

«Ένας υποψήφιος με όψη Μητσοτάκη αλλά ψυχή Πολάκη δεν νομίζω ότι είναι το ενδεδειγμένο», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v