Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βορίδης: Το αποτέλεσμα στο ΣΥΡΙΖΑ επικυρώνει τη στρατηγική ήττα της αριστεράς στις εκλογές

"Η συμμετοχή είναι μικρότερη από τη συμμετοχή όταν υποψήφιος ήταν μόνο ο Τσίπρας, δηλαδή σε μη ανταγωνιστική εκλογή πήγαν λιγότεροι να ψηφίσουν" είπε ο κ.Βορίδης.

Βορίδης: Το αποτέλεσμα στο ΣΥΡΙΖΑ επικυρώνει τη στρατηγική ήττα της αριστεράς στις εκλογές

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης μιλώντας απόψε στο one channel και αναφερόμενος στις εκλογές του Σύριζα, και την πρωτιά του κ.Κασσελάκη είπε ότι η αποτύπωση της εκλογικής συμπεριφοράς έχει ενδιαφέρον γιατί επικυρώνει τη στρατηγική ήττα της αριστεράς στις τελευταίες εκλογές.

"Γιατί οι άνθρωποι χρεώνουν στους παλιούς την ευθύνη της ήττας" είπε προσθέτοντας ότι πρέπει όμως να υπάρχει και περιεχόμενο όχι μόνο επικοινωνία, "και να δούμε εάν είναι συμβατό με το ύφος Πολάκη".

"Η συμμετοχή είναι μικρότερη από τη συμμετοχή όταν υποψήφιος ήταν μόνο ο Τσίπρας, δηλαδή σε μη ανταγωνιστική εκλογή πήγαν λιγότεροι να ψηφίσουν" είπε ο κ.Βορίδης.

Αναφερόμενος στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες είπε ότι ήταν οι χειρότερες που υπήρξαν στην Ευρώπη προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση μάχεται με τα φυσικά φαινόμενα.

"Σε μια καταστροφή κανείς δεν πανηγυρίζει. Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας είναι σημαντική για την οικονομία, αλλά δεν επηρέασε την κοινή γνώμη, γιατί προηγήθηκαν οι φυσικές καταστροφές. Θα περίμενα να αναγνωρίζει το μέγεθος της προσπάθειας η αντιπολίτευση" είπε ο υπουργός Επικρατείας. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι το κράτος έδωσε 24 εκ. ευρώ στους πληγέντες, ενώ οι αγρότες ξέρουν ότι θα πάρουν αποζημιώσεις, και ότι ο πρωθυπουργός εξασφάλισε 2,2 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της περιοχής.

"Όλα αυτά που σήμερα θεωρούμε δεδομένα πριν 4 χρόνια δεν υπήρχαν" ανέφερε. Είπε, επίσης, ότι η Δαδιά επί 25 χρόνια δεν είχε καθαριστεί ποτέ και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έκανε μηδενική κριτική, ενώ ο πρωθυπουργός έκανε δημιουργική πρόταση για το μέλλον λέγοντας ότι πρέπει να αλλάξουμε το μοντέλο διαχείρισης των δασών.

Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση έκανε έργο, αποκλιμακώνει την ανεργία φέρνει την τριετίες σε συνθήκες ουσιαστικά πολεμικές, ενώ ανέκτησε και την επενδυτική βαθμίδα. Τέλος, αναφερόμενος στις αποχωρήσεις υπουργών είπε ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού όπως είπε ο πρωθυπουργός, και πως όλοι αξιολογούνται και πρέπει να υπάρχει εύλογος χρόνος για να κριθούν οι υπουργοί.

"Δεν μπορείς να αξιολογήσεις το έργο σε δυο μήνες" είπε και πρόσθεσε ότι οι ίδιοι οι υπουργοί έκριναν ότι έπρεπε να παραιτηθούν για λόγους που δεν αφορούσαν το κυβερνητικό έργο, αλλά συμπεριφορές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v