Ανδρουλάκης: Στόχος είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές

Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο. «Δεν εμπλέκομαι στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ». Το Ταμείο Ανάκαμψης θα γίνει χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα. Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε ένα συνεχές αποτυχιών του επιτελικού κράτους.

Ανδρουλάκης: Στόχος είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές

Τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές εμφάνισε ως κεντρικό στόχο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο.

«Το πρώτο βήμα έγινε στις πρόσφατες εκλογές, το επόμενο θα γίνει στις αυτοδιοικητικές, το μεθεπόμενο στις ευρωεκλογές και το μεγάλο βήμα θα γίνει στις επόμενες εθνικές εκλογές, όπου φιλοδοξούμε το πολιτικό σχέδιό μας να είναι το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε ένα συνεχές αποτυχιών του επιτελικού κράτους: Τέμπη, φυσικές καταστροφές και επιπτώσεις τους, εκρήξεις στην Αγχίαλο, καταστροφή στη Δαδιά, καταστροφή στη Θεσσαλία, δολοφονία από χούλιγκαν νεοναζί στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ίσως να ζούσε ο Αντώνης Καρυώτης, αν το Λιμενικό ήταν στη θέση του», σημείωσε εισαγωγικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν απάντησε στις ερωτήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι «για λόγους αρχής», όπως είπε, δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά άλλων κομμάτων.

«Παρακολουθούμε με προσεκτικό τρόπο τις εξελίξεις», σημείωσε, αν και παρατήρησε ότι στις εσωκομματικές κάλπες του τότε ΚΙΝΑΛ είχαν προσέλθει 270.000 ενώ στου ΣΥΡΙΖΑ 150.000. (σ.σ. δεν επισήμανε ότι στο δικό του κόμμα είχαν δικαίωμα ψήφου μέλη και «φίλοι», ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο τα μέλη).

Επ' ευκαιρία, πάντως, υπενθύμισε τις παρακολουθήσεις εις βάρος του από την ΕΥΠ την περίοδο που διεκδικούσε την προεδρία του κόμματός του. «Ξέρω τι σημαίνει εμπλοκή τρίτων κομμάτων, ακόμη και με παρακρατικούς τρόπους, σε μία εσωκομματική διαδικασία. Μιλάω για ΕΥΠ», τόνισε, παραθέτοντας τα γεγονότα.

«Κι επειδή θα ανοίξει μία συζήτηση από Δευτέρα, σας λέω: Στη Βουλή με πρωτοβουλίες κρίνονται οι πολιτικές», πρόσθεσε.

Βασικά σημεία από τις απαντήσεις που έδωσε:

- Για τη συζήτηση περί επαναφοράς της ευρωλίστας, απάντησε ότι διαφωνεί με τη λίστα και είναι σταθερά υπέρ του να επιλέγει ο πολίτης με σταυρό προτίμησης τους βουλευτές.

- Θα φέρουμε άμεσα στη Βουλή, στον πρωθυπουργό, προτάσεις όπως η κατάργηση της golden visa και η δημιουργία κατοικιών για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος.

- Το ν.σχ. του υπουργού Εργασίας δεν προστατεύει τους εργαζόμενους. Έχουμε άλλο σχέδιο, θα το εμφανίσουμε αύριο στην Ολομέλεια.

- H παντελής έλλειψη κράτους φαίνεται και στον τομέα της ακρίβειας, όπου δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στην αγορά. Ο κ. Μητσοτάκης δεν υπερασπίζεται το νοικοκυριό. Γι' αυτό δεν μειώνουν τον ΦΠΑ. Το θέμα είναι ποιος μπορεί να φτιάξει το κράτος. Το ΠΑΣΟΚ ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση.

- Ο κ. Ερντογάν είναι ειδικός στο παζάρι και αυτό φάνηκε με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Από το βήμα του ΟΗΕ είπε ότι συζήτηση για Ομοσπονδία (στην Κύπρο) τέλος. Ο κ. Μητσοτάκης ίσως νομίζει ότι η Κύπρος είναι πολύ μακριά.

Στα ελληνοτουρκικά, θέλουμε να επιλυθούν όλες οι διαφορές. Εμείς λέμε οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Πρέπει να υπάρχει νέα αρχιτεκτονική στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με θωράκιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Το εμπάργκο όπλων πρέπει να είναι καθολικό απ’ όλο τον δυτικό κόσμο, όποιος πουλάει μία σφαίρα στον Ερντογάν είναι συμμέτοχος στην αποσταθεροποίηση.

Χαμένη ευκαιρία το Ταμείο Ανάκαμψης

Στην ερώτηση του euro2day.gr για το πόσο ρεαλιστική (ως προς τα χρονοδιαγράμματα) είναι η αναθεώρηση τμημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για αποτυχία της μέχρι τώρα τακτικής της κυβέρνησης σε αυτό το πεδίο.

«Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν αναθεωρείται το Ταμείο Ανάκαμψης, εγώ έλεγα ότι αναθεωρείται και τελικά το αναθεωρεί ο ίδιος. Είναι τόσο εγωιστής και έχει τέτοιο απίστευτο θράσος που δεν αναγνωρίζει το λάθος του;», είπε.

Και ζήτησε διάλογο για να μην καταλήξει το Ταμείο «χαμένη ευκαιρία» για την Ελλάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v