Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κασσελάκης: Εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς Τσίπρα

«Τον τιμώ, είμαι εδώ για να τηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή», δήλωσε μετά τη συνάντηση. «Σου εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, που σχολίασε ότι δεν βλέπει «πυρηνική έκρηξη» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κασσελάκης: Εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η κοινή συνισταμένη όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όλων των ψηφοφόρων, όλων όσων έχουν υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή στον προοδευτικό χώρο, δήλωσε ο νέος επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση με τον απερχόμενο πρόεδρο.

«Τον τιμώ, είμαι εδώ για να τηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου παρέδωσε. Προχωράμε».

Ο διάλογος πριν από τη συνάντηση

«Θερμά συγχαρητήρια. Σου εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος, θα σου χρειαστεί», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Στέφανο Κασσελάκη στην αρχή της συνάντησής τους.

«Το μόνο που έχω να σου πω είναι να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές, γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες και πολλές, να χαρείς αυτές τις μέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις και οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι σημαντικές. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες και πρέπει να δώσουμε ελπίδα και προοπτική, με ενότητα και με συντροφικότητα», είπε και πρόσθεσε πως κρατά τη φράση που είπε ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος, γιατί δεν είναι όπως στο ΝΒΑ.

«Έτσι είναι στους πολέμους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα, στους συντρόφους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Τσίπρας: Η πολιτική είναι events my dear, όπως έλεγε ο Τσώρτσιλ

Μετά την αναχώρηση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο Αλέξης Τσίπρας είχε χαλαρή συζήτηση με δημοσιογράφους.

«Θα με βλέπετε συχνά εδώ, που είναι πλέον το γραφείο μου», εννοώντας τη Βουλή.

Στην ερώτηση αν έκανε… ταχύρρυθμα μαθήματα στον διάδοχό του απάντησε ότι «μαθαίνει γρήγορα», ενώ πρόσθεσε γελώντας ότι του έδωσε το βαλιτσάκι με τους κωδικούς των πυρηνικών.

Η ατάκα έδωσε την αφορμή σε δημοσιογραφική ερώτηση αν βλέπει πυρηνική έκρηξη στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν νομίζω, κανέναν δεν θα ωφελούσε», απάντησε.

Στην παρατήρηση ότι ευχήθηκε στον διάδοχό του να ειναι «σιδεροκέφαλος», σχολίασε με νόημα: «η πολιτική είναι events my dear, όπως έλεγε ο Τσώρτσιλ»…

Και υποσχέθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει κανέναν να πλήξει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v