Αχτσιόγλου: Εξαιρετικό το κλίμα με Κασσελάκη, δεν θα αναλάβω θέση

Δεν έχω την ενέργεια να αναλάβω άλλη θέση πέρα από αυτή της βουλευτή, δηλώνει μετά το ραντεβού με τον νέο πρόεδρο. Για «λευκή απεργία» κάνουν λόγο στελέχη της πλειοψηφίας. Θα παράγουμε προτάσεις και μεταρρυθμίσεις, τονίζει ο Στ. Κασσελάκης.

Αχτσιόγλου: Εξαιρετικό το κλίμα με Κασσελάκη, δεν θα αναλάβω θέση

«Δεν έχω την ενέργεια να αναλάβω κάποια άλλη θέση πέραν αυτής που αντιστοιχεί στη βουλεύτρια Αθηνών», απάντησε η Έφη Αχτσιόγλου στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις για το αντικείμενο της συζήτησης που είχε στη Βουλή με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του προέδρου της Κ.Ο., Σωκράτη Φάμελλου, ενώ η συζήτησή τους ήταν τετ α τετ.

«Είναι καθαρά προσωπική απόφαση και έχει να κάνει με τις δικές μου δυνατότητες. Νομίζω ένας πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε έχει ενέργεια να δώσει κάτι παραπάνω και πότε δεν την έχει και να το λέει αυτό θαρρετά», πρόσθεσε. Τόνισε ότι «είμαι εδώ, θα είμαι εδώ για να συζητάμε οτιδήποτε», διευκρίνισε όμως ότι δεν θα παραμείνει ούτε τομεάρχης Οικονομικών: «Οχι, δεν θα αναλάβω καμία θέση», επισήμανε, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Κασσελάκης της πρότεινε να αναλάβει όποια θέση θέλει η ίδια.

Αφού χαρακτήρισε «εξαιρετικό» το μεταξύ τους κλίμα, κατά τη συζήτηση που είχαν, εξήγησε εκ νέου: «Κάναμε μια γενική κουβέντα, δεν περάσαμε σε πιο ειδικά, του διευκρίνισα ότι δεν έχω τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή προσωπικά να αναλάβω κάτι».

«Εχουμε πολλή δουλειά»

«Έχουμε πολλή δουλειά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παράγει από εδώ και πέρα πολιτικές προτάσεις και μεταρρυθμίσεις και ως κόμμα και ως κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά κυρίως και ως μέρος της κοινωνίας», είπε ο κ. Κασσελάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Φάμελλο.

«Η κοινωνία θα είναι μέρος των λύσεων, διότι το έχει ανάγκη και η κοινωνία και η οικονομία και το μέλλον γενικά όλης της χώρας», πρόσθεσε. Για να επισημάνει ότι «ο Σωκράτης, ο Διονύσης (σ.σ. ο Γραμματέας της ΚΟ, Διονύσης Καλαματιανός) και όλη η ομάδα στη Βουλή θα κάνουν τιτάνιο αγώνα για την προώθηση των θέσεών μας».

Ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε όλους τους χώρους στη Βουλή που λειτουργούν οι ομάδες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μίλησε με βουλευτές και υπαλλήλους.

«Λευκή απεργία»;

Στελέχη από την πλειοψηφία μιλούν ήδη για «λευκή απεργία» της πλευράς που έχασε στις εσωκομματικές εκλογές, η οποία, σε αυτή τη φάση, εκδηλώνεται με την άρνηση της κ. Αχτσιόγου να αναλάβει «οποιαδήποτε θέση», όπως της πρότεινε ο κ. Κασσελάκης.

«Δεν γίνεται η μέχρι προχθές υποψήφια πρόεδρος του κόμματος να απαντά ότι δεν θέλει να συμβάλει στη λειτουργία και δράση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, επειδή δεν έχει ενέργεια», σχολιάζουν.

Ο διάλογος με τον Σωκράτη Φάμελλο

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Σωκράτη Φάμελλο και είχαν τον εξής διάλογο:

Σωκράτης Φάμελλος: Πρόεδρε, είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη και χαρά που σε καλωσορίζω στην έδρα της παραγωγής πολιτικής, όπως είναι και τα γραφεία μας στην Κουμουνδούρου. Όπως σου είπα και από το πρώτο βράδυ, πέρα από τα θερμά συγχαρητήρια, είμαστε εδώ για να πιάσουμε δουλειά, γιατί η κοινωνία μας έχει ανάγκες, έχει αγωνίες και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτή τη μεγάλη τιμή και ευθύνη που πλέον είναι και στις δικές σου πλάτες.

Στέφανος Κασσελάκης: Ευχαριστώ πάρα πολύ Σωκράτη, και να συνεχίσεις ως πρόεδρος της ΚΟ να κάνεις την πολύ καλή δουλειά που κάνεις και πάντα για το καλό του τόπου.

Σωκράτης Φάμελλος: Γνωρίζετε όλοι και γνωρίζει πολύ καλά και ο Πρόεδρος ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, το είπε άλλωστε το πρώτο βράδυ που έφτασε στα γραφεία μας. Έχουμε πολλή δουλειά, είναι πάρα πολύ υψηλή η ευθύνη. Ξέρουμε ότι με συλλογικότητα, ειλικρίνεια και δικαιοσύνη, θα κάνουμε αυτό που πρέπει για τη χώρα μας και την κοινωνία μας.

Στέφανος Κασσελάκης: Η υποψηφιότητά μου για την προεδρία του κόμματος ήταν κινηματική. Έχουμε ευθύνη σε όλο τον κόσμο και στους 150.000 ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν ως παράταξη αλλά και σε όλο τον κόσμο που έχουμε γνωρίσει, να παράγουμε καλό έργο στη Βουλή, αλλά να είμαστε επίσης και έξω στην κοινωνία. Πιστεύω ότι θα κάνουμε μία εξαιρετική ομάδα. Και να συνεχίσεις δυνατά.

Σωκράτης Φάμελλος: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε όλοι μαζί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v