Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βορίδης: Πώς γνωρίζει ο κ. Ανδρουλάκης τι αποφάσεις θα λάβει η ΑΔΑΕ;

Απάντηση του υπουργού Επικρατείας στις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι η κυβέρνηση «μαγειρεύει» αλλαγή στη σύνθεση της Αρχής, ώστε να κολλήσει η έρευνα για τις υποκλοπές.

Βορίδης: Πώς γνωρίζει ο κ. Ανδρουλάκης τι αποφάσεις θα λάβει η ΑΔΑΕ;

Το ερώτημα γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μειώνει το δικαίωμα του Κοινοβουλίου να ασκήσει τα νόμιμα καθήκοντά του, σε σχέση με την επιλογή μελών της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), απηύθυνε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στη Βουλή, απαντώντας σε προηγούμενη σχετική παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη, που κατήγγειλε κυβερνητικές μεθοδεύσεις. «Εάν δεν αρέσουν τα πρόσωπα που προτείνει ο πρόεδρος της Βουλής, υπάρχει η δυνατότητα η Διάσκεψη των Προέδρων, και μάλιστα επειδή απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων δεν αρκεί η ψήφος της ΝΔ, να πει: Δεν μου αρέσουν, δεν τα εγκρίνω, απορρίπτω την πρόταση», είπε ο κ. Βορίδης και ρώτησε: «Εσείς τι θέλετε τώρα; Ούτε αυξημένη πλειοψηφία να μην υπάρξει; Να μένουμε εκεί με αυτούς που έχει λήξει η θητεία τους για να παίρνουν τις αποφάσεις, που μάλιστα ο πρόεδρός σας τις ξέρει από πριν».

Ο κ. Βορίδης ζήτησε μάλιστα να μάθει, «πού τις ξέρει (ο κ. Ανδρουλάκης) τις αποφάσεις της Αρχής; Πώς τις γνωρίζει; Πού ξέρει τι θα αποφασίσει η ολομέλεια; Εγώ δεν το ξέρω. Εγώ δέχομαι ότι η Αρχή, με ακεραιότητα, και τα μέλη της θα διαβουλευθούν και σύμφωνα με την πεποίθησή τους θα πάρουν μία απόφαση. Εσείς από πού γνωρίζετε εκ των προτέρων την απόφαση αυτή, και λέτε ότι το κίνητρό μας είναι να αποφύγουμε αυτή την απόφαση;»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v