Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π. Μαρινάκης: Απαξιώνει το κοινοβούλιο ο Στ. Κασσελάκης

«Οι νόμοι, οφείλουμε να του πούμε, ότι ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, η οποία είναι η βασικότερη αρχή της Δημοκρατίας», επισημαίνει. Για θράσος μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Π. Μαρινάκης: Απαξιώνει το κοινοβούλιο ο Στ. Κασσελάκης

Για «απαξίωση» του Κοινοβουλίου και του ρόλου των βουλευτών κατηγόρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αναφερόμενος στο βίντεο που ανήρτησε σήμερα από τη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ για τη χθεσινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR σχολίασε πως δεν άκουσε συγκεκριμένες θέσεις και πολιτικές προτάσεις.

«Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε "χειροκροτητές" τους βουλευτές οι οποίοι ψηφίζουν τα νομοσχέδια και είπε μάλιστα πως σε αυτό πρέπει "να βάλουμε φωτιά". Κατ' αρχάς πρέπει να πούμε ότι επισκέπτεται όλο και περισσότερο το Κοινοβούλιο, αν και εξωκοινοβουλευτικός ο κ. Κασσελάκης. Να μην περιορίζεται μόνο σε βόλτες στον χώρο για να μάθει τους χώρους του Κοινοβουλίου, το εστιατόριο, αλλά να μάθει κάποιες βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», είπε ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και συνέχισε: «Οι νόμοι, οφείλουμε να του πούμε, ότι ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, η οποία είναι η βασικότερη αρχή της Δημοκρατίας. Και ψηφίζονται από τους βουλευτές τους οποίους χαρακτήρισε απαξιωτικά "χειροκροτητές", εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού Έθνους από μία κορυφαία διαδικασία, που είναι οι βουλευτικές εκλογές.

Υπάρχουν, δε, νομοσχέδια τα οποία ψηφίστηκαν από αυξημένες πλειοψηφίες. Κάποια, μάλιστα, έχει ψηφισθεί και από το κόμμα στο οποίο είναι πρόεδρος πλέον και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εγώ δεν καταλαβαίνω τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης με τη σημερινή του ανάρτηση. Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία, αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας; Και τι έχουν να πουν οι βουλευτές του κόμματός του που έχουν ψηφίσει και εκείνοι νομοσχέδια, είτε όταν ήταν στην κυβέρνηση είτε όταν ήταν στη συνέχεια στην αντιπολίτευση; Τι έχουν να πουν τα υπόλοιπα κόμματα για όσα είπε πριν από λίγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς εκφράσαμε μία ευχή. Να αποκτήσει, επιτέλους, ο τόπος μία σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό μέχρι τώρα, το αντίθετο βλέπουμε. Να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια».

Όσον αφορά στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του κ. Κασσελάκη σχολίασε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τη συνέντευξη αυτή. Νομίζω η εικόνα μιλάει από μόνη της. Και νομίζω ότι όσοι παρακολούθησαν, βγάζουν, δυστυχώς πολύ γρήγορα, κάποια συμπεράσματα. Εμείς θα επαναλάβουμε ότι θέλουμε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και περιμένουμε διατυπωμένες με όσο γίνεται μεγαλύτερη σαφήνεια συγκεκριμένες θέσεις και πολιτικές προτάσεις. Αυτό χθες δεν το είδαμε. Κάτι άλλο είδαμε».

Για τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, όπως και για τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι έχουν την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της κυβέρνησης.

Δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει «κρυφή ατζέντα» και έχει αποδείξει ότι μειώνει ή καταργεί φόρους και δεν επιβάλλει ή αυξάνει φόρους. Με τα μέτρα που εφαρμόζει και όσα έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνεται συνεχώς το εισόδημα όλων των Ελλήνων πολιτών, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε ακόμη ότι την προσεχή Τετάρτη, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην τελετή υπογραφής της σύμβασης με την εταιρεία που θα αναλάβει τη λειτουργία του Μετρό. Θα συναντηθεί, επίσης, με τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε τη στήριξη του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας τόσο στον κ. Ζέρβα όσο και στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιο Απόστολο Τζιτζικώστα.

Είπε ότι έρχονται πολύ σημαντικά πράγματα για τη Θεσσαλονίκη και σχετικά με τον οδικό άξονα flyover τόνισε πως θα γίνουν τα πάντα ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι συνέπειες για τους πολίτες, λέγοντας, όμως, ότι το έργο αυτό πρέπει να «τρέξει». Για το έργο της ανάπλασης της ΔΕΘ είπε ότι παραμένει στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή ούτε ακύρωση.

Κασσελάκης: Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία

Μέσω Twitter απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής, και ρωτάει αν… αμφισβητώ τη Δημοκρατία. Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το δ.σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ.Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση.

Παύλος Μαρινάκης: Να μάθει τους βασικούς κανόνες

Ο κυβερνητικος εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αντέδρασε στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στεφανου Κασσελάκη από το γραφείο του στη Βουλή αναφορικά με την σύνταξη των νόμων και τις παρεμβάσεις του κόμματος του.

«Ο κ. Κασσελάκης αντί να προσπαθεί «να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα», καλό για όλους θα ήταν να μάθει τους βασικούς κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και της λειτουργίας της Βουλης» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Παύλος Μαρινάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Περισσό θράσος

Θέλει περισσό θράσος να παραδίδεις μαθήματα δημοκρατίας στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λίγες ώρες μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε βάρος των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v