Αυγέρη: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλύπτει πλήρως τον Αδωνι Γεωργιάδη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετατρέπει την υπόθεση προνομιακής αντιμετώπισης μιας ξένης εταιρείας, από θέμα Γεωργιάδη σε ζήτημα που βαραίνει συνολικά την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη, τονίζει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυγέρη: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλύπτει πλήρως τον Αδωνι Γεωργιάδη

Χωρίς ουσιαστικά να διαψεύσει το ρεπορτάζ των «New York Times», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις «ειδικές σχέσεις» που φέρεται να είχε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με τη Huawei και τα δώρα που φέρεται να λάμβανε από την κινεζική εταιρεία, επισημαίνει σε απάντησή της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

Στην ουσία, δηλαδή, τονίζει η κα Αυγέρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετατρέπει την υπόθεση προνομιακής αντιμετώπισης μιας ξένης εταιρείας, από θέμα Γεωργιάδη σε ζήτημα που βαραίνει συνολικά την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε, επίσης, ότι η Huawei δεν συνήψε καμία σύμβαση με το Δημόσιο. Να του υπενθυμίσουμε ότι το ρεπορτάζ των New York Times δεν αναφέρεται σε σύμβαση με το Δημόσιο, αλλά σε φερόμενη διαμεσολάβηση του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, ώστε στη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ το 2020, να μην μπουν απαγορευτικές διατάξεις για τις κινεζικές εταιρείες.

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν έχει ενημερωθεί» για τη φερόμενη προνομιακή μεταχείριση του Κυριάκου Βελόπουλου από την εφορία, με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που είχε ως αποτέλεσμα ζημία του Δημοσίου πάνω από 150.000 ευρώ. Έσπευσε, παρ’ όλα αυτά, να μιλήσει για «θεωρία συνωμοσίας».

Αναμένουμε από τον κ. Μαρινάκη να ενημερωθεί, για να γίνουμε σοφότεροι σχετικά με τους λόγους της στήριξης που παρείχε το ακροδεξιό κόμμα Βελόπουλου στην κυβέρνηση, ώστε να πραγματοποιηθεί το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα αλλαγής της σύνθεσης της ΑΔΑΕ πριν από λίγες ημέρες.


...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v