Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς 2ο γύρο η Αθήνα, «καθάρισε» ο Γ. Μώραλης στον Πειραιά

Σε δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή πηγαίνει η Θεσσαλονίκη και από ό,τι φαίνεται και η Αθήνα. Ανετη επικράτηση Μώραλη στον Πειραιά. Η εικόνα στην Πάτρα.

Προς 2ο γύρο η Αθήνα, «καθάρισε» ο Γ. Μώραλης στον Πειραιά

Πρώτος έρχεται ο Κώστας Μπακογιάννης (φωτ.), όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τον Δήμο Αθηναίων, όμως, φαίνεται ότι δεν εκλέγεται από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών, αφού ο δεύτερος Χάρης Δούκας έχει αποσπάσει υψηλά ποσοστά.

Ο κ. Μπακογιάννης με την ενσωμάτωση στο 76%, έρχεται πρώτος με ποσοστό της τάξης του 41,3%, ενώ δεύτερος έρχεται ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας με 14,3% και τάσεις ανόδου και τρίτος ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης κοντά 13,3%.

Ψηλά είναι και ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, με επίσης λίγο πάνω από 12,8%, ενώ ακολουθουν η Ηλίας Κασιδιάρης με 8,3% και Κώστας Παπαδάκης 6,2%.

Την επόμενη Κυριακή (15/10) θα κριθεί η μάχη για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης καθώς ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας δεν αγγίζει το 43% που απαιτείται για την εκλογή του από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών

Ειδικότερα, με την ενσωμάτωση στο 61%, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συγκεντρώνει 27,3%,  ο Στέλιος Αγγελούδης 26% και ο Σπύρος Πέγκα 21%

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα για τον δήμο Πειραιά με την ενσωμάτωση στο 77%, δείχνουν άνετη επικράτηση του Γιάννη Μώραλη με 69,8% να αφήνει πίσω τον Γιώργο Γαβρίλη με 13,9%.

Στην Πάτρα με την ενσωμάτωση στο 55%, πρώτος είναι ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Πελετίδης με 40,7% και ακολουθεί ο Κωνσταντίνος Σβόλης κοντά στο 25,7%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v