Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Πολλαπλά κτηριακά προβλήματα στα ιδιωτικά σχολεία

με αφορμή την υπόθεση του στεγάστρου «Καλατράβα» στο ΟΑΚΑ, υπάρχουν εκατοντάδες αντίστοιχες περιπτώσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση, αναφέρει επιστολή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

ΣΥΡΙΖΑ: Πολλαπλά κτηριακά προβλήματα στα ιδιωτικά σχολεία

Την επιστολή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), η οποία αναδεικνύει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση, καταθέτει ως αναφορά η Μερόπη Τζούφη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά αναφέρει:

Η επιστολή δημοσιεύτηκε με αφορμή την υπόθεση του στεγάστρου «Καλατράβα» στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας πως υπάρχουν εκατοντάδες αντίστοιχες περιπτώσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Πιο ειδικά γίνεται αναφορά στα Κέντρα Μελέτης, τα οποία λειτουργούν σε κτήρια που δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι, ενώ η μεταφορά των μαθητών γίνεται από μη πιστοποιημένους οδηγούς και οχήματα.

Η ΟΙΕΛΕ επισημαίνει επιπρόσθετα τα προβλήματα στα summer camps, στα οποία εργάζονται εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης, παρά τη θέλησή τους και υπό την απειλή της μη πληρωμής τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τέλος, παρόμοια προβλήματα εντοπίζονται στα κτήρια των «μικρών» φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, που εξαιρούνται από τους ελέγχους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων ζητά από τον υπουργό Παιδείας να επιληφθεί άμεσα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι χιλιάδες περιπτώσεις «Καλατράβα» στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Παρακαλούμε για την άμεση απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και την ενημέρωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v