Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δήμος Αθηναίων: Συνάντηση Δούκα-Ζαχαριάδη, εφικτή η ανατροπή

Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση. Και οι δύο στάθηκαν στο θέμα της αποχής και απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής. Ζητούμενο είναι «να ηττηθεί ο Κ. Μπακογιάννης», είπε ο Κ. Ζαχαριάδης. Οι εκτός β' γύρου «να αφήσουν στην άκρη τους εγωισμούς».

Δήμος Αθηναίων: Συνάντηση Δούκα-Ζαχαριάδη, εφικτή η ανατροπή

Ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, συναντήθηκε σήμερα με τον Κώστα Ζαχαριάδη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη».

Συζήτησαν για τα προβλήματα των Αθηναίων, όπως είναι η δύσκολη καθημερινότητα, η ασφάλεια, το θέμα της σχολικής στέγης και οι κοινωνικές ανισότητες, που πιέζουν όλους όσοι ζουν και εργάζονται στην Αθήνα.

Μίλησαν για τις εμβληματικές δράσεις που θα κάνουν την Αθήνα περισσότερο βιώσιμη, ασφαλή, ανθεκτική και συμπεριληπτική.

Ο Χάρης Δούκας απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις Αθηναίες και όλους τους Αθηναίους, που θέλουν να αλλάξει η πόλη και να βελτιωθεί η ζωή τους, να ψηφίσουν. Κάλεσε ιδιαίτερα όσους δεν συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, να δώσουν το παρών στις κάλπες αυτή την Κυριακή. «Η συμμετοχή είναι θεμέλιο για τη δημοκρατία», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, ο Κώστας Ζαχαριάδης απεύθυνε ένα κάλεσμα συμμετοχής στην εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής, ενόψει του β’ γύρου των εκλογών. Τόνισε ότι είναι εφικτή η ανατροπή και ζητούμενο είναι να ηττηθεί ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε με αιχμή και στο κάλεσμα του ΚΚΕ να απέχουν τα μέλη του από την εκλογική διαδικασία του β’ γύρου, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο και πολιτικά απαράδεκτο οι παρατάξεις να νίπτουν τας χείρας τους και να προτρέπουν σε λευκό/άκυρο.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, μετά την τρίτη θέση που κατέλαβε στην εκλογές της Κυριακής για τον Δήμο της Αθήνας, δήλωσε τη στήριξή του στον Χάρη Δούκα, ο οποίος δίνει τώρα τη μάχη του δεύτερου γύρου απέναντι στον νυν δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Και οι δύο στάθηκαν στο θέμα της αποχής και απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Σημειώνεται πως η αποχή στην Αθήνα ήταν από τις μεγαλύτερες στη χώρα.

Επιπλέον, ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι το στοίχημα είναι να αλλάξει η διοίκηση στην Αθήνα και ότι όσοι υποψήφιοι έχουν μείνει εκτός δεύτερου γύρου πρέπει να αφήσουν στην άκρη τους εγωισμούς και τόνισε ότι είναι απαράδεκτο πολιτικά να υπάρχουν παρατάξεις που να προτείνουν το λευκό ή το άκυρο.

Ο κ. Δούκας, ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, είπε σήμερα ότι η πρόταση του κ. Ζαχαριάδη τον τιμά και ότι απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις παρατάξεις στον Δήμο Αθηναίων για να υπάρξει η ανατροπή. Και μάλιστα κάνει ιδιαίτερο κάλεσμα στους νέους που τους αρέσουν, όπως έχει πει ο κ. Δούκας, οι ανατροπές, να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες και να ψηφίσουν.

Τέλος, σημειώνεται πως το βράδυ της Τετάρτης στις 21:15 στην ΕΡΤ θα έχουμε το ντιμπέιτ για τον Δήμο Αθηναίων μεταξύ του Κώστα Μπακογιάννη και του Χάρη Δούκα και σήμερα το μεσημέρι στην Αγία Παρασκευή, στην ΕΡΤ, τα επιτελεία των δύο υποψηφίων θα συμφωνήσουν με τη διοίκηση της ΕΡΤ τους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ. Και από τις δύο πλευρές τονίζεται πως αυτό που θέλουν είναι να γίνει μια πιο ελεύθερη συζήτηση. Θα υπάρχουν βεβαίως και θεματικές ενότητες, αλλά να υπάρχει και διάλογος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v