ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε μόνο προοδευτικούς υποψήφιους, προσωπικές οι απόψεις Αποστολάκη

«Προσωπική άποψη» η θέση του Ευ. Αποστολάκη για στήριξη «ανταρτών» της ΝΔ «όπου χρειάζεται». Κοινό κάλεσμα Ζαχαριάδη-Δούκα.

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε μόνο προοδευτικούς υποψήφιους, προσωπικές οι απόψεις Αποστολάκη

Για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ισχύει η θέση που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης τη νύχτα της Κυριακής: ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει προοδευτικούς υποψηφίους.

Αυτή η διευκρίνιση γίνεται από πηγές του κόμματος, μετά τα ερωτήματα που προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή Επικρατείας Ευάγγελου Αποστολάκη σε τηλεοπτική εκπομπή ότι θα στηριχθούν και «αντάρτες» της ΝΔ «όπου χρειάζεται».

Επίσημη ανακοίνωση δεν εξέδωσε η Κουμουνδούρου ούτε προέβη σε κεντρική διαρροή, καθώς δεν αποκλείεται να προβεί σε επεξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης. «Οι "αντάρτες" της ΝΔ είναι πρόβλημα της ΝΔ, όχι του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, χαρακτηρίζοντας «προσωπική» την άποψη του βουλευτή.

Κοινό κάλεσμα Ζαχαριάδη-Δούκα

Όλα αυτά, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχαν ο υποψήφιος του κόμματος στην Αθήνα Κώστας Ζαχαριάδης με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα, ο οποίος θα αναμετρηθεί την Κυριακή με τον Κώστα Μπακογιάννη. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η δέσμευση τόσο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ιδίου του κ. Ζαχαριάδη για στήριξη του κ. Δούκα στον δεύτερο γύρο.

Οι δύο υποψήφιοι μάλιστα απηύθυναν κάλεσμα στους ψηφοφόρους της Αθήνας να προσέλθουν στις κάλπες του δεύτερου γύρου, διότι μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί η ήττα του κ. Μπακογιάννη.

Σημειώνεται ότι στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής για τον δήμο Αθήνας η συμμετοχή κινήθηκε στο 31%, από το οποίο ο νυν δήμαρχος πήρε την πρωτιά με 41,5%. Η εκτίμηση συνεπώς είναι πως εάν η συμμετοχή αυξηθεί κατά 10-15%, «όλα είναι δυνατά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v