Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθαρό νικητή βγάζει το exit poll για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων που στον πρώτο γύρο επέλεξαν άλλους υποψήφιους έκριναν το αποτέλεσμα σύμφωνα με την μέτρηση της Interview για λογαριασμό της Politic.

Καθαρό νικητή βγάζει το exit poll για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Στο exit poll της Interview για την POLITIC, ο Στέλιος Αγγελούδης είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, καθώς στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών επικρατεί του Κωνσταντίνου Ζέρβα με διαφορά η οποία κυμαίνεται περίπου στις 30 μονάδες.

Ειδικότερα, η μικρότερη διαφορά μεταξύ των δύο υποψήφιων δημάρχων είναι στις 26 μονάδες (63% Αγγελούδης – 37% Ζέρβας) και η μεγαλύτερη είναι στις 34 μονάδες (67% Αγγελούδης – 33% Ζέρβας).

Κυριαρχία Αγγελούδη στις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Μεγάλο είναι το ποσοστό της συσπείρωσης τόσο του Κ. Ζέρβα (90%) όσο και του Στ. Αγγελούδη, ο οποίος αγγίζει σχεδόν το 100% (97,9%). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα που σχετίζεται με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων, οι οποίοι την πρώτη Κυριακή ψήφισαν άλλη παράταξη. Το 94,4% των ψηφοφόρων του Σπύρου Πέγκα στηρίζει τον Στ. Αγγελούδη έναντι του 5,6% το οποίο ψηφίζει τον Κ. Ζέρβα. Όσον αφορά τους ψηφοφόρους του Δρόσου Τσαβλή, το 80,4% ενισχύει την υποψηφιότητα του Στ. Αγγελούδη ενώ το 19,6% ψηφίζει υπέρ του Κ. Ζέρβα.

Στον Αγγελούδη σχεδόν το 1/3 των ψηφοφόρων της ΝΔ

Αξιοσημείωτη είναι η συσπείρωση του κεντροαριστερού χώρου στο πρόσωπο του Στ. Αγγελούδη καθώς 9 στους 10 ψηφοφόρους των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ψηφίζει τον επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη». Η αντίστοιχη συσπείρωση της ΝΔ στην υποψηφιότητα του Κ. Ζέρβα αγγίζει το 71,5% ενώ το 28,5% στηρίζει τον Στ. Αγγελούδη.

Πηγή: politic.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v