Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Κλιμακώθηκε πέραν των ορίων η επίθεση του Ισραήλ

Απάντηση σε Σ. Φάμελλο και Ν. Ανδρουλάκη για τις επιθέσεις τους με αφορμή τις καταγγελίες για το θέμα των υποκλοπών. «Αλλάξτε τροπάριο», έχει μεσολαβήσει η κρίση του ελληνικού λαού.

Μητσοτάκης: Κλιμακώθηκε πέραν των ορίων η επίθεση του Ισραήλ

Απαντήσεις στους Σωκράτη Φάμελλο και Νίκο Ανδρουλάκη για όσα αυτοί ανέφεραν στις ομιλίες τους έδωσε, κατά τη δευτερολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κύριε Ανδρουλάκη, οφείλετε να τηρείτε την ημερήσια διάταξη. Κύριε Φάμελλε, την προηγούμενη τετραετία η παρουσία μου στη Βουλή ήταν πολύ πιο συχνή από οποιαδήποτε άλλη φάση τα τελευταία 20 χρόνια. Τις τελευταίες 120 μέρες δεν κάνατε ούτε μία επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό και εγκαλείτε εμένα που δεν σας απαντώ; Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε μία ερώτηση. Το ποιος κρύβεται, ας το κρίνουν οι πολίτες που μας ακούν».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η επιχειρηματολογία των δύο αρχηγών της αντιπολίτευσης «θυμίζει εφήβους με τον πρώτο τους δίσκο. Μην έχοντας άλλον, ακούνε συνέχεια την ίδια μουσική, το ίδιο τροπάριο. Τα ίδια ακριβώς που λέτε τώρα, τα λέγατε και πριν τις εκλογές, στις οποίες η ΝΔ πήρε 41%. Αλλάξτε τροπάριο. Δεν θα σας υποδείξω εγώ τι να πείτε, αλλά διευρύνετε λίγο την γκάμα σας, μεταξύ του πριν και του μετά μεσολάβησε η κρίση του ελληνικού λαού. Βεβαίως, η κάλπη δεν ξεπλένει ένα ενδεχόμενο αδίκημα, όμως δεν παρεμβαίνουμε στον ρόλο της δικαιοσύνης. Για την ανίερη συμμαχία που με κατηγορείτε με τον κ. Βελόπουλο, μπορείτε να μας κατηγορήσετε για το ανάποδο. Πόσους μήνες είχε λήξει η θητεία των μελών της ΑΔΑΕ; Επειδή δεν θέλαμε να κατηγορηθούμε προεκλογικά ότι με βάση τον κανονισμό της Βουλής, αλλάξαμε τα μέλη των αρχών, τους κρατήσαμε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει ότι η Ελλάδα στο κράτος δικαίου σημειώνει διαρκή πρόοδο. Αυτό λέει η Ευρώπη, το τι λέτε εσείς, ο κ. Ράμος και όποιος μπορεί να έχει τη δική του ατζέντα, είναι δικό σας θέμα», σημείωσε.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, βρέθηκαν στην Ελλάδα όλοι οι κεντρικοί τραπεζίτες της ευρωζώνης. «Εισπράξαμε κολακευτικά σχόλια. Βεβαίως υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, γνωρίζουμε πολύ καλά τον πόνο κυρίως των ασθενέστερων νοικοκυριών, κυρίως λόγω ακρίβειας. Υπάρχουν μάχες που θα κερδίσουμε και θα χάσουμε, αλλά δεν αλλάζει τη συνολική εικόνα της χώρας».

Ως προς την ελληνική στάση στο θέμα της Μέσης Ανατολής, ο πρωθυπουργός είπε: «Είμαστε απολύτως σαφείς από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα αναγνώρισε στο Ισραήλ το αυτονόητο δικαίωμα της αυτοάμυνας μετά τη φρικιαστική επίθεση από την τρομοκρατική οργάνωση. Είπαμε όμως ταυτόχρονα ότι ο πήχης του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήταν με βάση το διεθνές δίκαιο, διαχωρίσαμε απόλυτα τη Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό. Δώσαμε μεγάλη έμφαση να διακοπούν οι πολεμικές επιχειρήσεις, προκειμένου να στηριχθούν οι άμαχοι της Γάζας. Η επίθεση του Ισραήλ έχει κλιμακωθεί πέραν των ορίων που θα περίμενε κανείς ως λελογισμένη. Στο Κάιρο είδα τον πρόεδρο Αμπάς και αγωνιζόμαστε για την ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν υπερψηφίσαμε ένα ψήφισμα που θεωρούμε ότι δεν ήταν ισορροπημένο και δεν εναρμονιζόταν με τα εθνικά συμφέροντα, αυτό θεωρούσαν οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε.».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v