Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ειπώθηκε στο πρώτο τετ α τετ Μητσοτάκη - Κασσελάκη

Τα τέσσερα αιτήματα διαφάνειας που μετέφερε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί συνάντηση με τον Ν. Ανδρουλάκη, εκκρεμεί με τον Δ. Κουτσούμπα.

Τι ειπώθηκε στο πρώτο τετ α τετ Μητσοτάκη - Κασσελάκη

Μία ώρα διήρκεσε η -πρώτη- συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή.

Παρότι η συνάντηση χαρακτηρίσθηκε «εθιμοτυπική», λόγω της προ μηνός εκλογής του κ. Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε ενημέρωση επί σημαντικών θεμάτων από πλευράς πρωθυπουργού.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η ενημέρωση εστιάστηκε στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, στην οικονομία και στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα.

Στον on air διάλογο που προηγήθηκε της συζήτησης, κατά την υποδοχή, ο πρωθυπουργός ρώτησε τον κ. Κασσελάκη εάν προσαρμόσθηκε «στους καινούργιους χώρους». Η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε μήνυμα στο κόμμα του: «Στη Βουλή όχι ακόμα, στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα».

Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης μετέφερε στον πρωθυπουργό το αίτημα να γίνονται αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ όλοι οι διορισμοί των διοικητών στους δημόσιους οργανισμούς.

Επίσης, στο πλαίσιο της θέσης του για «διαφάνεια παντού», ζήτησε «πραγματικές και όχι εικονικές δηλώσεις πόθεν έσχες», με αναλυτικά στοιχεία για την πορεία αποπληρωμής των δανείων που έχουν λάβει τα υπόχρεα πρόσωπα.

Για το μείζον θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να διευκολύνει τη διαλεύκανση του σκανδάλου, καθώς ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ μπορεί να εγκρίνει την άρση απορρήτου για τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας, ώστε να καταθέσουν ως μάρτυρες ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Μετέφερε επίσης τη θέση του για κατάργηση κάθε ασυλίας στα στελέχη τραπεζών, Ταμείων, δημοσίων οργανισμών και επιτροπών.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη θα γίνει την Παρασκευή, ενώ με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα εκκρεμεί απάντηση καθώς ο ίδιος αναρρώνει από πρόσφατη επέμβαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v