Τραγωδία Τεμπών: «Ναι» από ΝΔ στην πρόταση ΚΚΕ για εξεταστική

Αποδέχεται η κυβέρνηση την πρόταση, όπως έκανε γνωστό ο Παύλος Μαρινάκης.

Τραγωδία Τεμπών: «Ναι» από ΝΔ στην πρόταση ΚΚΕ για εξεταστική

Η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των διαχρονικών κυβερνητικών ευθυνών που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Η ΚΟ της ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης, επιφυλασσόμενη με το περιεχόμενο της πρότασης του ΚΚΕ», πρόσθεσε.

Εξήγησε όμως, ότι «επειδή συμφωνούμε ότι είναι σημαντικό να γίνει αυτή η συζήτηση στη Βουλή και η διερεύνηση να ξεκινήσει -όπως λέει η πρόταση- από το 1997 και μετά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κράτησε αποστάσεις από τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη για τη χθεσινή δήλωσή του για την τραγωδία των Τεμπών.

«Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να προσέχουν πολύ το σύνολο των στελεχών τις διατυπώσεις τους, γιατί υπάρχει κίνδυνος παρερμηνείας. Είδατε και σήμερα, ο υπουργός το είπε αυτό και ανέλαβε την ευθύνη για τη δήλωση που παρερμηνεύτηκε, το ξεκαθάρισε και έδωσε σχετική απάντηση… Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη για την αποστροφή του λόγου του. Υπήρχε σίγουρα και διαφορετική απόδοση του λόγου του. Έδωσε εξηγήσεις, αποκατέστησε αυτό που είπε και έχει σημασία να προχωρήσει η συζήτηση και να δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει στο ζήτημα».

Και συνέχισε ο κ. Μαρινάκης: «Αλίμονο αν δεν μας απασχολούσε το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Μας απασχολεί και πολύ μάλιστα, όπως το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό το αποδεικνύουν και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μετά τις εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά το τραγικό συμβάν. Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την διαχρονική ευθύνη και προηγούμενων κυβερνήσεων… Δεν έχει κανένα νόημα να συνδέουμε με τις εκλογές ένα τραγικό δυστύχημα, στις εκλογές πολιτικά οι πολίτες κρίνουν εναλλακτικές επιλογές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v