Μαρινάκης: Η ΝΔ έχει δώσει διαπιστευτήρια για τις δικές της εσωκομματικές διαδικασίες

Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο ούτε μπορώ να έχω άποψη για τα εσωτερικά και τους κανονισμούς λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μαρινάκης: Η ΝΔ έχει δώσει διαπιστευτήρια για τις δικές της εσωκομματικές διαδικασίες

«Δεν είναι ούτε θεσμικά σωστό, ούτε γενικά σωστό να κάνουμε το οποιοδήποτε σχόλιο για το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο ούτε μπορώ να έχω άποψη για τα εσωτερικά και τους κανονισμούς λειτουργίας ενός κόμματος. Μπορώ να σας πω ότι η ΝΔ έχει δώσει πολλές φορές διαπιστευτήρια για τις δικές της εσωκομματικές διαδικασίες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Μαρινάκης διέψευσε το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» σχετικά με τη συζήτηση περί Navtex τονίζοντας ότι υπό συζήτηση είναι «τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπως έχουν περιγραφεί και παλαιότερα. Δεν υπάρχει τίποτα απ’ αυτό που αναφέρει το δημοσίευμα».

Ο διάλογος που έχει ξεκινήσει, τόνισε, «η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων καθώς και το θετικό κλίμα είναι αισιόδοξες εξελίξεις για τις σχέσεις των δύο χωρών. Η Ελλάδα προσέρχεται στο διάλογο με αυτοπεποίθηση αλλά κυρίως χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης από τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Παράλληλα, ερωτήθηκε και για το τραγικό συμβάν με τον θάνατο του ανήλικου ρομά από αστυνομικό: «Από την πρώτη στιγμή ο κύριος Οικονόμου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του. Δεν μπορώ να προβώ σε κάποιο σχολιασμό γιατί είναι υπό διερεύνηση η υπόθεση. Γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες και θα πρέπει να ακουστούν όλες οι πλευρές και τι συνέβη και ποια κατάληξη… Όχι μόνο στην οποιαδήποτε διαδικασία των οργάνων του κράτους αλλά γενικά δεν πρέπει να υπάρχει οποιοδήποτε ψήγμα ρατσισμού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών και συνολικά των σωμάτων ασφαλείας δεν έχουν επιδείξει τέτοια συμπεριφορά, δεν έχουν τέτοια κίνητρα και αντιμετωπίζουν με σεβασμό πολίτες. Όταν υπάρχουν τέτοια μεμονωμένα περιστατικά προφανώς αντιμετωπίζονται με την δέουσα σοβαρότητα και με τις κυρώσεις που προβλέπονται».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v