Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Opinion Poll: Πέρασε το ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ

Πού διαμορφώνονται τώρα τα ποσοστά των κομμάτων στην πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση μετά τις εκρηκτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ποια είναι η εικόνα για Κασσελάκη και νέο κόμμα της Αριστεράς. Καμπανάκια για την κυβέρνηση

Opinion Poll: Πέρασε το ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική ανατροπή καταγράφει στον πολιτικό στίβο η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση μετά τις τελευταίες θυελλώδεις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, από την Opinion Poll για λογαριασμό του Action 24.

Η εκτίμηση ψήφου

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πέρασε στη δεύτερη θέση όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου με διαφορά 1,3 μονάδων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταγράφοντας ποσοστό 16% έναντι 14,7% του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 38,5%.

Οσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, το ΚΚΕ λαμβάνει 10,6%, η Ελληνική Λύση 5,9%, η Νίκη 3,9%, οι Σπαρτιάτες 3%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% , το ΜέΡΑ25 2,4% και «άλλο» 2,1%, σε μια νέα εικόνα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, την «εκρηκτική» συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και τις αποχωρήσεις στελεχών του κόμματος.

Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση της Opinion Poll εμφανίζει τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 31,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ έχει 12,9%.

Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,9%, το ΚΚΕ με 8,6%, η Ελληνική Λύση με 5,1%, ή Νίκη με 3,2% οι Σπαρτιάτες με 2,4% και η Πλεύση Ελευθερίας εμφανίζεται με ποσοστό 2,1%, το ΜέΡΑ25 με 1,9%.

Καμπανάκια για την κυβέρνηση

Αναφορικά με το βαθμό ικανοποίησης για το κυβερνητικό έργο, το σκηνικό δεν είναι ευνοϊκό για το κυβερνών κόμμα. Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο ποσοστό (40.2%) δηλώνει «καθόλου», ένα 29,8% «λίγο», ένα 23,2% «αρκετά» και μόλις ένα 5,1% «πολύ».

Επίσης το πολιτικό βαρόμετρο καταγράφει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης για την πορεία της κυβέρνησης, το φορολογικό νομοσχέδιο. Για το επίμαχο φορολογικό νομοσχέδιο, ένας στους τρεις ερωτηθέντες δεν συμφωνεί με τα νέα φορολογικά μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες ενώ ένα ποσοστό 24,1% συμφωνεί.

Η ακρίβεια Νο1 πρόβλημα

Στο ερώτημα «Ποιο πρόβλημα σας απασχολεί περισσότερο;», η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι... πρωταθλήτρια με ποσοστό 61,1% ενώ ακολουθούν η οικονομία/ανάπτυξη με 38,4% και η ανεργία με 16,7%.

Ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν ποντάρει σε Κασσελάκη

Τα «μηνύματα» της δημοσκόπησης δεν είναι... ευχάριστα για τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ένας στους δύο ψηφοφόρους του κόμματος (ποσοστό 50%) δεν πιστεύει ότι με τον Στέφανο Κασσελάκη μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μπει σε ανοδική τροχιά.

Στηρίζουν νέο κόμμα στην Αριστερά

Στην ερώτηση εάν «θα ψηφίζατε ένα κόμμα με καθαρό αριστερό προσανατολισμό που θα δημιουργούνταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;» από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του κόμματος που απάντησαν, ένα 27% είπε «ναι» και ένα ίδιο ποσοστό (27%) απάντησε «μάλλον ναι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v