Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα αυξήσει δυνάμεις στις ευρωεκλογές

Ζήτησε «να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού», μιλώντας σε εκπροσώπους κομμουνιστικών κομμάτων στην Αθήνα για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής δράσης. Το KKE συμπλήρωσε 105 χρόνια ζωής και δράσης.

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα αυξήσει δυνάμεις στις ευρωεκλογές

Την πεποίθησή του ότι το ΚΚΕ θα αυξήσει τις δυνάμεις του στις ευρωεκλογές, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε εκπροσώπους κομμουνιστικών κομμάτων, που βρίσκονται στην Αθήνα για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής δράσης.

Παράλληλα, δήλωσε ότι «απορρίπτουμε τη στήριξη σε αστικές κυβερνήσεις», ενώ ζήτησε «να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού».

Το KKE συμπλήρωσε 105 χρόνια ζωής και δράσης

«Η επέτειος των 105 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ βρίσκει αντιμέτωπο το Κόμμα με σύνθετα καθήκοντα που πηγάζουν από τις σημερινές απαιτήσεις της ταξικής πάλης», αναφέρεται στη σχετική «γενέθλια» ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση (διαβάστε το πλήρες κείμενο) επισημαίνεται ότι: «Πληθαίνουν τα σημάδια που επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του Κόμματος ότι επέρχεται μια νέα διεθνής, συγχρονισμένη στα σημαντικότερα καπιταλιστικά κέντρα, οικονομική κρίση, το ξέσπασμα της οποίας μπορεί να επιταχυνθεί από την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και την αύξηση της διασποράς των πολεμικών συγκρούσεων.

Το ξέσπασμα της διεθνούς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης θα σημάνει νέα βάρη για την εργατική τάξη, τους βιοπαλαιστές αγρότες και τα λαϊκά μεσαία στρώματα των πόλεων, που είναι ήδη αντιμέτωποι με τις συνέπειες της ακρίβειας, της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, της επιδρομής των καπιταλιστικών συμφερόντων στις υποδομές Υγείας και Ασφάλισης, Παιδείας κλπ, των πολυπλόκαμων κατασταλτικών μηχανισμών που θέτουν στο στόχαστρο τους συλλογικούς αγώνες τους.

Παράλληλα, οξύνεται η αντίθεση ανάμεσα στα δύο βασικά ιμπεριαλιστικά μπλοκ, το λεγόμενο ευρωαμερικανικό από τη μια, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και τα κράτη – μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με δεδομένες τις διαφοροποιήσεις συμφερόντων και το λεγόμενο ευρασιατικό από την άλλη, με επικεφαλής την Κίνα και τη Ρωσία, που χαρακτηρίζεται από αντίστοιχες επιμέρους αντιθέσεις συμφερόντων.

Γύρω από αυτή τη διαμάχη για την κατάκτηση της κορυφής της ιμπεριαλιστικής πυραμίδας, διαρθρώνονται οι άλλες αντιθέσεις μεταξύ καπιταλιστικών κρατών και περιφερειακών συμμαχιών, αυξάνονται σε πρωτόγνωρο βαθμό οι εξοπλισμοί των αντιμαχόμενων μερών, διασπείρονται σε όλο τον πλανήτη οι εστίες των πολεμικών αναμετρήσεων και μαζί τους κλιμακώνονται τα δεινά των εργατικών-λαϊκών δυνάμεων».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης τονίζεται πως: «Η άντληση ιστορικών διδαγμάτων και συμπερασμάτων από την υπερεκατοντάχρονη πορεία του ΚΚΕ, από την ιστορία των αλύγιστων της ταξικής πάλης, αποτελεί χρήσιμο εφόδιο για την ενίσχυση των αγώνων των εργατικών-λαϊκών δυνάμεων που πλήττονται από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλλά και την ιμπεριαλιστική ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών, για το δυνάμωμα της πάλης για την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας και την κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v