Κασσελάκης: Έμπρακτη πίεση στην «ομάδα Αχτσιόγλου» να πάρει τις αποφάσεις της

Συγκαλεί αύριο την Πολιτική Γραμματεία για πλάνο δουλειάς στη Βουλή και για τη σύσταση του νέου Πολιτικού Κέντρου. Η αναφορά στην «εποχή Τσακαλώτων και Κατρούγκαλων».

Κασσελάκης: Έμπρακτη πίεση στην «ομάδα Αχτσιόγλου» να πάρει τις αποφάσεις της

Άλλη μία πίεση, όχι προφορική αυτή τη φορά, ασκεί ο Στέφανος Κασσελάκης στην «ομάδα Αχτσιόγλου» να αποφασίσει εάν θα μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ή όχι.

Όπως έγινε γνωστό, συγκαλεί το απόγευμα της Πέμπτης την 41μελή Πολιτική Γραμματεία, με δύο «ηχηρά» θέματα:

  • Προγραμματισμός του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την επόμενη περίοδο.
  • Δρομολόγηση της πρότασής του για συγκρότηση Πολιτικού Κέντρου.

Και για τα δύο ζητήματα οι επτά βουλευτές της «ομάδας Αχτσιόγλου» (σ.σ. είναι μέλη του οργάνου) θα κληθούν είτε να προσέλθουν στη συνεδρίαση, είτε να μην πάνε καθόλου, αιτιολογώντας την απουσία τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης απηύθυνε δημοσίως ονομαστική πρόσκληση στον Αλέξη Χαρίτση και στον Νάσο Ηλιόπουλο για ισότιμη συμμετοχή στο νέο όργανο.

Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές που ανήκουν στην «ομάδα Αχτσιόγλου», πλην της Θεανώς Φωτίου, δεν πήραν μέρος στη σημερινή ειδική συνεδρίαση της Βουλής για τις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Μία ερμηνεία είναι ότι πέραν της εν αναμονή απόφασής τους για αποχώρηση, δεν θέλησαν να υπάρχει πλάνο που να τους εμφανίζει στα έδρανα του κόμματος.

Όπως σημειώσαμε σε άλλο ρεπορτάζ, ο κ. Κασσελάκης επιτείνει «το διαζύγιο με το χθες», αναφερόμενος πλέον ονομαστικά σε πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέθηκαν με σκληρές (λόγω μνημονίου) αποφάσεις.

«Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους, αυτή η μνημονιακή εποχή, έχει λήξει. Πλέον, η ΝΔ αναλαμβάνει τον μανδύα της φοροεπιδρομής. Εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους», δήλωσε στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες το πρωί στο Σύνταγμα.

Στη συνέχεια, σε συζήτηση που είχε με διαδηλωτή, επισήμανε ότι “πράγματι, ήταν πολύ δύσκολη η θέση της Αριστεράς υπό τις συνθήκες που υπήρχαν τότε”, για να προσθέσει: “γι’ αυτό ο Αλέξης έλεγε πριν από τις φετινές εκλογές, 'επιτρέψτε μας να είμαστε πρώτη φορά Αριστερά””.

Για να καταλήξει: “ό γέγονε, γέγονε”. 

Τσακαλώτος για Κασσελάκη: Δεν υπερασπίζεται την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στην μνημονιακή εποχή «που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους», και η οποία, όπως είπε, έχει λήξει. 

Οπως επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τσακαλώτος, «Ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση.

Ο κ. Κασσελάκης επίσης δεν θα μάζευε τα 37 δισ. για το δημοσιονομικό μαξιλάρι έτσι ώστε να βγούμε από το μνημόνιο χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Ο νέος Πρόεδρος της Πατριωτικής Αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε «εμπρός πίσω», όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας στο γνωστό σήριαλ. Έτσι φαίνεται φαντάζεται το μέλλον, ως αγνό παρελθόν, με όσα επικίνδυνα για την κοινωνία και την οικονομία ενέχει μια τέτοια στοχοθεσία.

Εκείνο όμως που επί της ουσίας τίθεται από τον κ. Κασσελάκη είναι ότι δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο υποτίθεται ότι ομνύει.

Φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης είναι ανοιχτός στο να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματος του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εύστοχα παρατήρησε και ο Γ. Σταθάκης σε πρόσφατο άρθρο του. Μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποδομήσει πλήρως την προσφορά της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην χώρα και των εκατομμυρίων πολιτών που την στήριξαν και την υπερασπίζονται ακόμα, με πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών και των αδυναμιών του όλου εγχειρήματος».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v