Γεραπετρίτης σε Σακελλαροπούλου για το Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επικείμενη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στις 7 Δεκεμβρίου 2023, στην Αθήνα.

Γεραπετρίτης σε Σακελλαροπούλου για το Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης έγινε δεκτός σήμερα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία ενημέρωσε για την επικείμενη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στις 7 Δεκεμβρίου 2023, στην Αθήνα.

«Με τις αρχές της προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο, στις αξίες του ανθρωπισμού, του σεβασμού της κυριαρχίας και της ακεραιότητας των κρατών θα προσέλθουμε και στο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Τουρκία, το οποίο διεξάγεται έπειτα από επτά χρόνια. Με βάση αυτές τις αξίες θα στηριχθούμε σε μια καλή προαίρεση για να βελτιώσουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας, σε κάθε όμως περίπτωση με φρόνηση και σοβαρότητα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών κατά τον δημόσιο διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε πως το κυρίαρχο στοιχείο στην ελληνική εξωτερική πολιτική και το σημαντικό είναι η πολιτική αρχών. «Και όσο η χώρα μας παραμένει σε αυτό, δεν χρειάζεται υπερβολική ρητορική ή χωρίς λόγο επιθέσεις, αλλά πάντα ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο, οι σχέσεις καλής γειτονίας, είτε πρόκειται για την άμεση γειτονία είτε για την ευρύτερη περιοχή, αυτό είναι κάτι στο οποίο προσπαθούμε τα τελευταία χρόνια όλοι να επιμένουμε και πιστεύω με καλά αποτελέσματα για τον τόπο», υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v