Μαρινάκης: Ο κ. Κασσελάκης θυμίζει τον προπονητή της εξέδρας

«Έχει πολλά χρόνια να πάει στο γήπεδο, κουνάει το δάχτυλο για όλα, χωρίς να έχει κάτι να προτείνει». «Προσερχόμαστε στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με Τουρκία χωρίς διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε.

Μαρινάκης: Ο κ. Κασσελάκης θυμίζει τον προπονητή της εξέδρας

Για τις προσδοκίες της κυβέρνησης όσον αφορά την επίσκεψη Ερντογάν, ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

«Είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια των δύο πλευρών να εμπεδωθεί το κλίμα προόδου στις σχέσεις τους. Προσερχόμαστε χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Οι διαφωνίες να μην παράγουν κρίσεις, στόχος μας είναι να προασπίσουμε τον διάλογο, πάντα πιστοί στις διεκδικήσεις μας για να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε κάποιους μήνες πριν. Δεν υπάρχουν δύο γραμμές μέσα στη ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τις γνωστές απόψεις του, το Κυπριακό είναι ύψιστης σημασίας για εμάς, ταυτιζόμαστε με την Κυπριακή κυβέρνηση. Δεν έχουμε ενημέρωση για βούληση του κ. Ερντογάν να επισκεφθεί τη Θράκη».

Σχετικά με την επίθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και κατά κυβέρνησης, με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στον Βόλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία να συμμετέχουμε στην αντιπαράθεση ομάδων. Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει το νόμο και χθες η αστυνομία και προβλεπόμενες συλλήψεις και προβλεπόμενες προσαγωγές έκανε και προσπάθησε να προασπίσει την ασφάλεια των υπόλοιπων θεατών. Είναι μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την ασφάλεια των γηπέδων και για τον επαγγελματικό αθλητισμό. Θα συνεχίσουμε σε αυτή τη κατεύθυνση χωρίς εκπτώσεις, δεν πρόκειται από τη μια στιγμή στην άλλη να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα. Καθήκον μας είναι να τρέχουμε όλο και πιο γρήγορα, οτιδήποτε καταγγέλλεται είναι στην αρμοδιότητα των αρχών να το ελέγχουν… Δεν μπορώ να κάνω επιχειρησιακή ανάλυση της λειτουργίας της αστυνομίας. Ακολούθησε συγκεκριμένο πρωτόκολλο με βάση την επικινδυνότητα της στιγμής. Θα συνεχίσει να εφαρμόζει το νόμο, προφανώς κάθε ενέργεια ή παράλειψη ενός οργάνου του κράτους αξιολογείται». Επίσης, αναφέρθηκε στην δέσμη μεταρρυθμιστικών δράσεων για τη “Νέα Εποχή στον Αθλητισμό” που εξήγγειλε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ερωτηθείς για τον δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη και τη στάση της Αλβανίας, σημείωσε: «Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να υπερασπιζόμαστε τα νόμιμα δικαιώματα του Φρέντη Μπελέρη. Είναι αυτονόητη η προσπάθειά μας για σεβασμό στο κράτος δικαίου. Δεν έχει προηγούμενο ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος να μην ασκεί τα καθήκοντά του, το έχουμε θέσει με κάθε σαφήνεια, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι να ορκιστεί και να μην παραβιάζονται τα δικαιώματά του και το κράτος δικαίου».

Αναφορικά με τους νέους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Έχουμε δώσει βήματα δείγματα αξιοπιστίας, στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε τις όποιες υπέρμετρες αυξήσεις. Η στήριξη στο ρεύμα θα ισχύει όσο οι αυξήσεις είναι περισσότερες από αυτές που μπορεί να αντέξει ο πολίτης και στο τέλος της ημέρας δεν θα πληρώσουν οι πολίτες παραπάνω ποσά, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Στο πράσινο χρώμα του νέου λογαριασμού υπάρχει πραγματική σύγκριση των τιμών που θα οδηγήσει σε ανταγωνισμό και πτώση τιμών».

Για την φυλάκιση δημοσιογράφων που προβλέπεται στον νέο ποινικό κώδικα, σχολίασε: «Ο νέος ποινικός κώδικας είναι πολύ σημαντική παρέμβαση, με την οποία προβλέπεται -μεταξύ άλλων- η κατάργηση του αδικήματος της απλής δυσφήμισης. Όσον αφορά τη συκοφαντική δυσφήμιση, όταν δηλαδή υπάρχει δόλος, δεν μπορώ να διανοηθώ να μένει ατιμώρητο ένα τέτοιο αδίκημα. Ως προς το σκέλος της εφαρμογής του νόμου και της έκτισης ποινής, δεν είναι φωτογραφικό για ένα συγκεκριμένο αδίκημα. Μην μπερδεύουμε την ελευθερία του τύπου και την κριτική με την συνειδητή διάδοση ψεμάτων».

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη για το τικ τοκ του πρωθυπουργού για τους νέους, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Ο κ. Κασσελάκης μου θυμίζει τον προπονητή της εξέδρας που έχει πολλά χρόνια να πάει στο γήπεδο, κουνάει το δάχτυλο για όλα, χωρίς να έχει κάτι να προτείνει. Αλλά αφού θέλει να μιλήσουμε για τους νέους, του θυμίζω ότι η ανεργία των νέων το 2018 ήταν 43%, τώρα είναι στο 23%, προφανώς πρέπει να πέσει και άλλο. Επίσης, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε τρεις φορές και ο μέσος μισθός αυξήθηκε κατά 15% σε τελευταία τετραετία. Εξάλλου, δίνεται πρόγραμμα ενός δις για εύρεση στέγης για νέους. Προφανώς πρέπει να κάνουμε και άλλα. Στο τέλος της ημέρας μπορούμε να πούμε ότι προφανώς όλες αυτές οι παρεμβάσεις δεν έλυσαν όλα, αλλά το να καθόμαστε, να προσπαθούμε να μηδενίσουμε τα πάντα και να κατηγορούμε την πορεία της χώρας, δεν βοηθάει».

Για τον γάμο των ομοφύλων, επανέλαβε ότι «όλα την ώρα τους. Θα τηρήσει τη δέσμευσή του ο πρωθυπουργός. Ο χρόνος θα ανακοινωθεί, είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, όμως υπάρχουν και άλλα που απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας. Άρα, όλα στην ώρα τους, να δίνουμε κάθε μάχη ξεχωριστά, να τεκμηριώνουμε, αν έχει θετική επίδραση η πολιτική μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v