«Νέα Αριστερά» το όνομα της ομάδας των «11» που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ομιλητής ο Αλέξης Χαρίτσης, τοποθετήσεις από Εφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιόπουλο και Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Νέα αρχή δεν σημαίνει από το μηδέν». Καμία αναφορά στη λέξη ΣΥΡΙΖΑ ή στον Αλέξη Τσίπρα.

«Νέα Αριστερά» το όνομα της ομάδας των «11» που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Νέα Αριστερά» είναι το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκρότησαν οι 11 βουλευτές οι οποίοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το όνομα και ο λογότυπος παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή την πρόεδρο της Κ.Ο. Αλέξη Χαρίτση, ενώ προηγήθηκαν στο βήμα για σύντομες τοποθετήσεις η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όλοι επισήμαναν ότι η «νέα αρχή» που επιχειρούν δεν σημαίνει «από το μηδέν», επικαλούμενοι τους αγώνες που έδωσαν στην Αριστερά αλλά και στην κυβέρνηση, απαριθμώντας ως σημαντικούς σταθμούς την έξοδο από τα μνημόνια, τη Συμφωνία των Πρεσπών, τις αλλαγές στην κοινωνική και εργασιακή πολιτική, την καταπολέμηση των ανισοτήτων, την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών και την προώθηση άλλου μοντέλου ανάπτυξης.

Ουδείς, πάντως, ανέφερε είτε τη λέξη «ΣΥΡΙΖΑ» είτε το όνομα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε δύναμη πολιτικής αλλαγής, όχι με όρους απολίτικης κυβέρνησης, αλλά με ριζοσπαστικό ρεαλισμό που θα αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων. Θέλουμε νέο υπόδειγμα πολιτικής συμμετοχής των αριστερών ανθρώπων».

Υπενθύμισε δε ότι σήμερα ανακοινώθηκε επισήμως η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα και όχι το νέο πολιτικό κόμμα.

Επ΄αυτού, η κ .Αχτσιόγλου τόνισε νωρίτερα ότι μετά το σημερινό βήμα θα ακολουθήσει το επόμενο βήμα, υπονοώντας τη συγκρότηση του νέου φορέα. «Αυτή τη συνάντηση θέλουμε να πετύχουμε, το σημερινό βήμα με το άλλο που έρχεται», είπε.

Παρόντες ήταν και οι 11 βουλευτές, τους οποίους κάλεσε στο βήμα ο κ. Χαρίτσης μετά την ομιλία του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v